Mε καρδιά χιλίων λεόντων ο Ολυμπιακός στον τελικό

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης φώναξε παρών και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα του στον τελικό της Κυριακής αφού με μια καταπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ  κατατρόπωσε την ΤΣΣΚΑ και την κέρδισε 69-52.

Ο Ολυμπιακός με όπλο την ατσάλινη του άμυνα και το πολύ ώριμο και ορθολογικό του παιχνίδι στην επίθεση υπέταξε από τα πρώτα λεπτά τους φιλόδοξους και υπερόπτες Ρώσους οι οποίοι είχαν στο μυαλό τους την εκδίκηση για το κάζο της Κωνσταντινούπολης και την πάτησαν ξανά.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ του Ο2 arena του Λονδίνου και με απίστευτο πάθος και τσαμπουκά στο παιχνίδι τους πήραν την πρόκριση για τον τελικό και είναι έτοιμοι να γίνουν η τρίτη ομάδα μετά την Γιουγκοπλάστικα και την Μακάμπι που θα κάνουν το repeat, γράφοντας ιστορία.
Ιστορία έγραψε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος στην πρώτη συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και μάλιστα απέναντι στο μεγάλο Έτορε Μεσίνα ο οποίος ηττήθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελικό της διοργάνωσης ύστερα από 8 συνεχόμενες νίκες.

πηγή: novasports.gr

"Μπορούμε να το ξαναπάρουμε"

Για "κατάθεση ψυχής" έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ο Γιώργος Πρίντεζης, τονίζοντας ότι "όποιος έμπαινε μέσα έδινε τον καλύτερό του εαυτό".

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι αν και ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος και έπαιξε όπως είχε προγραμματίσει, "δε μας βγήκαν όλα", όμως "στην άμυνα ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε".

Όπως παρατήρησε ο Πρίντεζης, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν πολύ χρόνο για να πανηγυρίσουν τη σημερινή νίκη, καθώς ακολουθεί ο τελικός της Κυριακής. Και τι μπορεί να κάνει εκεί ο Ολυμπιακός; "Αν είμαστε όπως ήμασταν σήμερα, έχουμε καλές πιθανότητες να το ξαναπάρουμε", θεωρεί.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός σήμερα έπαιξε καταπληκτική άμυνα και έκανε ένα "παιχνίδι για σεμινάριο", ενώ υποστήριξε ότι δεν έχει σημασία το αν θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα.

Ενθουσιασμένοι με την πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν φυσικά και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, που αποθέωσαν την εμφάνιση της ομάδας τους.

"Συγχαρητήρια στην ομάδα. Αυτό που είδαμε μας ανατρίχιασε, μας συγκλόνισε, ολοκληρωτικό μπάσκετ. Εκτός από απίστευτη άμυνα, καταφέραμε να επικρατήσουμε απέναντι σε μία ομάδα με 35 εκατ. ευρώ μπάτζετ. Δεύτερη συνεχή χρονιά, οι κορμοί των ομάδων ήταν οι ίδιοι", δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και πρόσθεσε: "Εμείς πάντα στηρίζουμε τους προπονητές μας. Ο Μπαρτζώκας τα κάνει όλα αυτά πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Δεν γίνεται χωρίς στήριξη. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, ανατριχιαστικός. Ελπίζω να έρθουν περισσότεροι την Κυριακή αν μπορούν".
 
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε: "Το μοντέλο που ακολουθούμε εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και συνεχώς βελτιώνεται. Πέρυσι ήταν κατά τύχη, φέτος ήταν με σύστημα. Όταν φτάνεις στον τελικό πας μόνο για το... repeat!".