Χρειάζομαι οργάνωση στο γραφείο μου

Ένα γραφείο στο οποίο επικρατεί χάος, σίγουρα σας δυσκολεύει στην καθημερινότητα σας.

Επίσης είναι πολύ πιθανό να επικαλείστε καθημερινά έλλειψη χρόνου για να το συμμαζέψετε. Στην πραγματικότητα πάντως είναι πιο απλό απο ότι νομίζετε απλά όλη αυτή η διαδικασία χρειάζεται υπομονή.
Η διαδικασία:

1.Βγάλτε μια φωτογραφία του γραφείου σας πριν το συμμαζέψετε.

2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε 6 μεγάλους κάδους ή κουτιά.

Το καθένα θα σας χρειαστεί για να αποθηκεύσετε διαφορετικών ειδών έγγραφα. Ένα για τα έγγραφα που χρειάζεστε, ένα για τα πράγματα που πρέπει να χαρίσετε, ένα για τα έγγραφα που για γραφειοκρατικούς λόγους έχετε καταθέσει ή προμηθευτεί απο κάποια δημόσια υπηρεσία και πρέπει να φυλαχθούν, ένα για τα είδη που η θέση τους είναι σε άλλα δωμάτια και καταλάθος βρέθηκαν στο γραφείο σας, ένα για τα πράγματα που πρέπει να μείνουν στο γραφείο σας και ένα για τα σκουπίδια.

3. Αφιερώστε τουλάχιστον δύο ώρες προκειμένου να ξεδιαλέξετε όλα τα χαρτιά που έχετε καταχωνιασμένα στο γραφείο σας. Κάθε χαρτί θα πρέπει να μπαίνει στη θέση του ή να πηγαίνει κατευθείαν στα σκουπίδια. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνετε να κάνετε τον διαχωρισμό που είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο πριν απο την οργάνωση.

4. Στην συνέχεια καθαρίστε καλά τον χώρο σας και αν έχετε τον ανάλογο χρόνο βάψτε και τους τοίχους για να είναι η ανανέωση ολοκληρωτική.

5. Τώρα μπορείτε να οργανώσετε τα χαρτιά σας σε ένα σύστημα αρχειοθέτησης το οποίο σας βολεύει στην καθημερινότητα σας έτσι ώστε να αποφύγετε στο μέλλον την ακαταστασία του γραφείου σας. Δημιουργήστε φακέλους και τοποθετήστε στο εξώφυλλό τους ετικέτες ανάλογα με τις κατηγοριές εγγράφων που έχετε αποθηκεύσει.

6.Οργανώστε τα καλώδια που βρίσκονται κάτω ή στο πλάι του γραφείου σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρετε ανα πάσα στιγμή την συσκευή που συνδέεται με αυτά.

7. Τακτοποιήστε όλα τα μικροαντικείμενα σε μολυβοθήκες μικρές και μεγάλες ανάλογα με το μεγεθός τους, έτσι ώστε να ψάχνετε μονίμως για ένα συνδετήρα ή ένα στυλό.

8. Βάλτε μια φωτογραφία το γραφείο σας τώρα που είναι τέλειο για να δείτε το πριν και το μετά. Αν πραγματικά σέβεστε τον κόπο σας θα πρέπει να το διατηρήσετε σε αυτή την άριστη κατάσταση.