Τον κατάπιε ζωντανό ένας ιπποπόταμος!

Τελικά οι ιπποπόταμοι δεν είναι και τόσο γαλήνια ζώα, όπως φαίνονται. Τη συγκλονιστική του εμπειρία για το πως ένας ιπποπόταμος τον κατάπιε ζωντανό, είπε στη Guardian, ο Πωλ Τέμπλερ, ένας ξεναγός στη Μοζαμβίκη.

Όλα συνέβησαν στον ποταμό Ζαμβέζη, όταν ο Τέμπλερ είχε οδηγήσει εκεί κάποιους από τους πελάτες του. Ξαφνικά, ένας ιπποπόταμος αναποδογύρισε τα καγιάκ τους κι επιτέθηκε στον ξεναγό.

"Περιβαλλόμουν από νερό και υπήρχε μία απαίσια μυρωδιά, σαν από χαλασμένα αυγά, καθώς και μία τρομακτική πίεση στο στέρνο μου. Όταν κατάφερα να απελευθερώσω το ένα μου χέρι αισθάνθηκα τη μουσούδα του ιπποπόταμου και τότε κατάλαβα ότι, είχα εγκλωβιστεί μέχρι τη μέση στο στόμα του" αφηγείται ο Τέμπλερ.

Μετά από απελπισμένες προσπάθειες κατάφερε να ξεφύγει, αλλά το τεράστιο θηλαστικό τον άρπαξε ξανά και τον βύθισε στο νερό. Σε μία εικόνα που θυμίζει σκηνές από την άγρια ζούγκλα, τον πέταξε στον αέρα και τον ξανάπιασε, ταρακουνώντας τον μανιασμένα. Όταν αργότερα έλαβε ιατρική βοήθεια, ο γιατρός μέτρησε σχεδόν 40 διάτρητα τραύματα και δαγκωματιές στο σώμα του άτυχου ξεναγού. Ήταν πλέον, σαφές ότι, ο ιπποπόταμος ήθελε να τον σκοτώσει.

Ξαφνικά, ο ιπποπόταμος βγήκε στην επιφάνεια και στην κυριολεξία έφτυσε τον Τέμπλερ, σχεδόν κατακρεουργημένο, με αίματα να τρέχουν από τις ανοιχτές πληγές, το αριστερό του χέρι διαλυμένο και ένα τραύμα στην πλάτη τόσο άγριο, ώστε ο ένας πνεύμονας ήταν ορατός.

Στο τέλος, ένα από τα μέλη της ομάδας του Τέμπλερ βρέθηκε νεκρός, ενώ ο ίδιος έχασε το αριστερό του χέρι. Όσο για τον ιπποπόταμο - δολοφόνο, σαν να είχε συνειδητοποιήσει το έγκλημά του, τράπηκε σε φυγή.