Αντιδράει όταν σας βλέπει να φιλιέστε με το μπαμπά του

Ο σύζυγός σας έφευγε για τη δουλειά και στην πόρτα όπως συνηθίζετε πάντα του δώσατε ένα φιλί. Μείνατε με το στόμα ανοικτό, όταν το παιδί σας φώναξε πως τα φιλιά είναι αηδιαστικά κάτι που από τότε επαναλαμβάνει συνεχώς…Αναρωτιέστε γιατί έχει αυτή την αντίδραση;

Είναι πολύ ντροπαλό και όταν σας βλέπει να φιλιέστε με το μπαμπά του ενοχλείται.

Βρίσκεται σε πλήρη οιδιπόδεια φάση, ζηλεύει τη σχέση σας και συνειδητοποιεί πως δεν πρόκειται να παντρευτεί εσάς εάν είναι αγόρι ή το μπαμπά του εάν είναι κορίτσι.

Αναρωτιέται γύρω από τα θέματα σεξουαλικότητας ή ενδεχομένως είδε κάποια ερωτική σκηνή στην τηλεόραση ή ακόμα σας είδε να κάνετε έρωτα χωρίς να το αντιληφθείτε.

Πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση

Όταν σας λέει ότι είναι αηδιαστικό να σας βλέπει να φιλιέστε, αντιμετωπίστε το με χαμόγελο και τονίστε του πως με αυτόν τον τρόπο δείχνετε την αγάπη σας. Στη συνέχεια να του προτείνετε μια κοινή δραστηριότητα για να νιώσει την αγάπη και τη στοργή σας.

Γενικά θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά στη διανοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού σας. Εάν το ενοχλεί να σας βλέπει να φιλιέστε, μην το υποχρεώνετε να το δεχτεί.

Να του λέτε συχνά πως με το μπαμπά του αγαπιέστε πολύ και έχετε την ανάγκη να είσαστε τρυφερή μαζί του κι όταν μεγαλώσει κι εκείνο θα βρει έναν άνθρωπο για τον οποίο θα νιώθει όμορφα συναισθήματα.