Λυκουρέζος: Αμφισβητώ τη νομιμότητα των κατηγοριών κατά Σμπώκου

Τη νομιμότητα της κατηγορίας κατά του πελάτη του, Γιάννη Σμπώκου, σε ό, τι αφορά την ενοχή του και την εμπλοκή του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αμφισβήτησε ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ενώ ζήτησε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργού, καθώς και του άρθρου 86 του Συντάγματος.

“Οι δύο εισαγγελείς που επιχείρησαν με επιμελείς αγορεύσεις προσπάθησαν να υποστηρίξουν τις ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της κατηγορίας κατά Σμπώκου”. Είμαι ο πρώτος που έχει πει ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και το άρθρο 86 του Συντάγματος – αναφέρεται στη δίωξη μελών κυβερνήσεων από τη Βουλή και στο γεγονός ότι αρμόδιο όργανο για την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων είναι το Ειδικό Δικαστήριο -, το οποίο πρέπει επίσης να αλλάξει. Δυστυχώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό καθεστώς, ενώ το βασικό θέμα που απασχόλησε πολλές ώρες το δικαστήριο είναι η παραγραφή”, σημείωσε ο κύριος Λυκουρέζος.

“Κάθε δικηγόρος που σέβεται τον εαυτό του έχει χρέος να αναπτύσει τις νομικές ενστάσεις που πιστεύει ότι τεκμηριώνονται”, είπε ο κύριος Λυκουρέζος, αναφερόμενος στη διαδικασία δίωξης του πελάτη του και συμπλήρωσε “Ο κύριος Σμπώκος θα κοιτάξει να αποδείξει την αθωότητα του. Το αίτημα της κοινής γνώμης είναι να μάθει τι έγινε. Το δικαστήριο έχει στόχο να ανιχνεύσει τι έχει γίνει”.