Αύξηση κερδών και πάλι για την Emirates

Αύξηση κερδών και ταχεία ανάπτυξη για 25η συνεχή χρονιά, ανακοίνωσε ο όμιλος Emirates.

Το οικονομικό έτος για την εταιρεία ολοκληρώθηκε με μια ισχυρή θέση, παρά τις συνεχιζόμενες υψηλές τιμές των καυσίμων και το αδύναμο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Επιπλέον πέτυχε πολύ θετικά ορόσημα και εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα. Στην Ετήσια Έκθεση του Ομίλου για το Οικονομικό Έτος 2012-2013 που δημοσιεύθηκε, η εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη 845 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρ’ όλες τις εξωτερικές προκλήσεις, τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν 21,1 δισ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με πέρσι. Το ταμειακό υπόλοιπο του Ομίλου αυξήθηκε κατά 53% φθάνοντας τα 7,3 δισ. δολάρια.

«Η επίτευξη κερδών για 25η συνεχή φορά, μέσα σε μία χρονιά όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας σε όλο το δίκτυο προορισμών μας, αποτελεί επίτευγμα που αντιπροσωπεύει τη δύναμη των εμπορικών σημάτων μας και της ηγεσίας μας», δήλωσε η δήλωσε η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group.

«Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2012-13, ο όμιλος έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 3,8 δισ. δολάρια σε νέα αεροσκάφη, προϊόντα, υπηρεσίες, σε υποδομές επίγειας εξυπηρέτησης καθώς και στο νέο ξενοδοχείο JW Marriott Marquis στο Ντουμπάι. Η εν λόγω επένδυση, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πελατειακής βάσης και της αναγνωρισιμότητα της εταιρίας παγκοσμίως. Κάθε δολάριο που κερδίζουμε είναι στρατηγικά επενδεδυμένο πίσω στην εταιρία μας και είναι αυτή η επίμονη προσέγγιση που επέτρεψε στον Όμιλο να διατηρεί τόσο ισχυρή και σταθερή κερδοφορία κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Ο όμιλος συνέχισε να επενδύει και να διευρύνει τη βάση των εργαζομένων της, αυξάνοντας το προσωπικό της κατά 12% σε 68.000. Η Emirates συνεχίζοντας το σχέδιο ανάπτυξής της και κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2012-2013, κατάφερε τη μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας στην ιστορία της εταιρείας, με την παραλαβή 34 νέων αεροσκαφών, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανές επίτευγμα. Τα αεροσκάφη χρηματοδοτήθηκαν από τη συγκέντρωση περισσοτέρων από 7,8 δισ. δολαρίων από πλήθος διαφορετικών χρηματοδοτικών πηγών.

Η συνολική χωρητικότητα (δείκτης ATKMs) αυξήθηκε κατά 5,5 δισ. τόνους ανά χιλιόμετρο. Άλλες σημαντικές αυξήσεις αναφορικά με τη χωρητικότητα, περιλαμβάνουν την ένταξη 10 νέων προορισμών σε έξι ηπείρους, μεταφέροντας για πρώτη φορά περισσότερους από 2 εκατ. τόνους φορτίου και 5,4 εκατομμύρια επιπλέον επιβάτες σε σχέση με πέρυσι.