Κλειδαριά που ανοίγει και κλείνει μέσω iPhone

Η τεχνολογία για το πλήρες αυτοματοποιημένο σπίτι είναι πολύ κοντά. Οι κατασκευαστικές εταιρείες χτίζουν σπίτια με δυνατότητα ελέγχου από κινητά τηλέφωνα, είτε πρόκειται για θερμοστάτες είτε για φώτα.

Σύμφωνα με το greekapplenews.gr, κάτι νέο έρχεται να προσθέσει και τις κλειδαριές σε αυτή τη λίστα. Η Kwikset ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν με την ονομασία Kevo, κατασκευασμένο για να έχετε τον έλεγχό του από το iPhone.

Η συγκεκριμένη κλειδαριά χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για να συνδεθεί με τη συσκευή σας. Εάν η συσκευή σας αναγνωριστεί από την κλειδαριά τότε μπορείτε εύκολα με ένα άγγιγμα να την ανοίξετε. Το νέο σύστημα λειτουργεί επίσης με Key fob. Το συνοδευτικό software (εφαρμογή) σας επιτρέπει να στείλετε ηλεκτρονικά κλειδιά μιας χρήσης δίνοντάς τη δυνατότητα σε φίλους που θα φτάσουν πριν από εσάς σπίτι να έχουν πρόσβαση.

Εκτός από το πρότυπο κρυπτογράφησης, η Kwikset έχει προσθέσει military grade encryption, ώστε να αποτρέψει ανεπιθύμητους χρήστες iPhone να εισέλθουν στην οικία σας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τιμή ή ημερομηνία διάθεσης του προϊόντος.