Μεταφορά των παιχνιδιών iOS σε κονσόλες Wii U

Με την εμφάνιση του App Store, και κατ' επέκταση, την άνθηση του gaming στα smartphones και στα tablets, μια πολύ γνωστή εταιρεία εξακολουθεί να απουσιάζει από την επανάσταση. Η Nintendo.

Ίσως να είναι η μόνη εταιρεία στο κόσμο που ο κόσμος την αγαπάει τόσο πολύ και τα παιχνίδια της έχουν αφήσει ιστορία και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιους από τους πιο διάσημους τίτλους της, όπως το Super Mario στο iOS.

Η απόφαση να μην εμπλακεί με το App Store όμως, της έχει κοστίσει ακριβά. Η Nintendo χάνει πολλά χρήματα διότι οι πωλήσεις σε προϊόντα, όπως το Wii U, έχουν μειωθεί δραματικά. Και τώρα, η Κορεάτικη εταιρεία θέλει τους developers των mobile παιχνιδιών να μεταφέρουν τους τίτλους τους, στο Wii U. H Nintendo έχει καταλάβει ότι, τα mobile παιχνίδια θα βοηθήσουν πολύ στις πωλήσεις των παραδοσιακών κονσόλων, αλλά παρόλα αυτά, εξακολουθεί να μην θέλει να κυκλοφορήσει τους τίτλους της στο App Store.

Σύμφωνα με το "The Japan Times", η Nintendo προσπαθεί να παραμετροποιήσει έτσι, τις κονσόλες τις, ώστε οι πελάτες να μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές των smartphones σε αυτές, σε μια προσπάθεια της να αρχίσει και πάλι να βγάζει κέρδος. Ελπίζει στο να αυξήσει τις πωλήσεις των συσκευών της, μέσω αυτού, ωστόσο, σύμφωνα με τον John Gruber, η εταιρεία οδηγάει ανάποδα στον σωστό δρόμο.

Όπως η Apple, έτσι και η Nintendo βγάζει κέρδος τραβώντας τους χρήστες με το software της (τα παιχνίδια με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε) για να πουλάει hardware. Και παρόλο που η αγορά της κονσόλας έχει πέσει, η Nintendo δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το επιχειρηματικό της μοντέλο. Ως εταιρική κουλτούρα, η Nintendo είναι περήφανη να δημιουργεί καταπληκτικά παιχνίδια για το δικό της hardware. Και για δεκαετίες, αυτή η περηφάνια έχει αποφέρει πολλά κέρδη.

Ωστόσο, το να πουλάει η Nintento τα παιχνίδια της σε άλλες πλατφόρμες θα ήταν σαν να έδινε η Apple άδεια να εγκατασταθεί το OS X σε PC. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί, διότι το software της Apple βοηθάει στις πωλήσεις των Mac, με αποτέλεσμα να έχει κέρδος. Η διαφορά ανάμεσα στις δυο βέβαια είναι ότι, η Apple έχει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια στην άκρη, ενώ η Nintendo δεν έχει τίποτα.

Πηγή: greekapplenews.gr