Βιβλία ταξιδεύουν μέσα στη βουή της πόλης

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι βιβλιοθήκες στεγάζονται σε ένα χώρο, όπου κάποιος μπορεί να ψάξει στα αμέτρητα ράφια, να παραμείνει στο χώρο ξεφυλλίζοντας ή διαβάζοντας κάποιο ή κάποια βιβλία μακριά από την πολύβουη πόλη και τους ενοχλητικούς - για κάποιους βιβλιόφιλους - θορύβους της.

Στη Θεσσαλονίκη όμως συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Η βιβλιοθήκη γίνεται μέρος της πόλης και ενσωματώνεται με τη ζωή της. Έτσι, στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα δημιουργηθούν 3 υπαίθριες βιβλιοθήκες, που για 3 ώρες θα φιλοξενήσουν και θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά της πόλης.

Στις βιβλιοθήκες αυτές που θα φυτρώσουν σαν λουλούδια για μια μόνο μέρα, θα διοργανωθούν διάφορες δραστηριότητες, που θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους και θα τους φέρουν πιο κοντά στο βιβλίο και στο διάβασμα.

Ο εμπλουτισμός τους θα γίνει από δωρεές των πολιτών, βιβλία παιδικά, τα οποία θα πάρουν νέα πνοή. Στο τέλος της ημέρας, τα βιβλία των βιβλιοθηκών αυτών, θα μείνουν στα παιδικά χεράκια που για άλλη μια φορά, τα αγκάλιασαν, τα διάβασαν και τους έδωσαν ζωή, όπως αναφέρειο το thestival.gr

Οι βιβλιοθήκες θα στηθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και από ώρα 17:00 έως 20:00 στα εξής σημεία:

-Στην Πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα στην παιδική χαρά, (προς Γρηγορίου Παλαμά)

-Στον Λευκό Πύργο

-Στην Αριστοτέλους, κάτω από την οδό Μητροπόλεως.

Τα παιδικά βιβλία λοιπόν, που θέλετε να χαρίσετε, μπορείτε να τα φέρετε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, στον 8ο όροφο, κατευθείαν στους χώρους των εκδηλώσεων.