Μπορεί μια επέμβαση πλαστικής να είναι ακατάλληλη ;

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που υποβάλλονται σε πλαστικές επεμβάσεις έχουν σε κάποιο βαθμό ψυχολογικά προβλήματα και είναι πιθανό μετά από μια τέτοια επέμβαση να μην βελτιωθεί η ψυχολογία τους. 

Μια ομάδα από το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, ανέλυσε 192 έρευνες βρίσκοντας ότι αρκετοί από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μια πλαστική επέμβαση υπήρξαν σε μια σχέση κατάχρησης ή είχανε προβληματικές σχέσεις. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι αυτές τους έκαναν να καταφύγουν σε μια πλαστική επέμβαση.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ασθενών που καταφεύγουν στις πλαστικές επεμβάσεις, οι οποίοι μπορεί να πάσχουν από κατάθλιψη. Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί-συμπεριλαμβανομένων και των πλαστικών χειρουργούν συνιστούν πρωτίστως την θεραπεία όποιων ψυχολογικών θεμάτων πριν την προσφυγή σε πλαστική επέμβαση.

Ακόμα και ο πλαστικός χειρούργος θα πρέπει να γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τον ασθενή του πίσω από την πλαστική επέμβαση που επιθυμεί, και να διερευνήσει πλήρως του λόγους, όλα τα πιθανά αποτελέσματα μετά από την επέμβαση καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις.