12 ώρες για την Ελλάδα

Για σένα τι σημαίνει Ελλάδα; Αν οι δανειστές της χώρας στενεύουν τον κλοιό και εξωτερικά και εσωτερικά κέντρα επιδιώκουν να αλλάξουμε τον τρόπο θεώρησης των πραγμάτων στη χώρα και τη μετατόπιση της πίτας των ευθυνών, η εκδήλωση της Πέμπτης στις Βρυξέλλες με τίτλο "12 ώρες για την Ελλάδα" έχει στόχο να εκπέμψει όλα αυτά που συμβολίζει, σύμφωνα με επώνυμους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, κυρίως όμως Έλληνες, τούτη η χώρα της ανατολικής Μεσογείου.

Στην εκδήλωση των Βρυξελλών, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Halles de Schaerbeek, για δεύτερη χρονιά, μετά τη 12η Μαΐου του 2012, θα συμμετάσχουν οι: Νίκος Αλιάγας, Πέτρος Οικονομίδης, Γιώργος Χωραφάς, Αλεξάνδρα Γκράβα, Λαυρέντης Μαχαιρίτσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας.

Ακόμη, θα υπάρξει επίδειξη παραδοσιακών ελληνικών χορών από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, τον Σύνδεσμο Ελλήνων του Πόντου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θράκης, συνοδευόμενοι από την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

"Ελλάδα για μένα σημαίνει ζωή", δηλώνει ο Πέτρος Οικονομίδης. Για την ακρίβεια, όλοι οι επώνυμοι που ερωτήθηκαν, έψαξαν μια λέξη για να χαρακτηρίσουν τη χώρα μας, κάτω από τον κανόνα του αποθέγματος "Ελλάδα για μένα σημαίνει...". "Ιστορία", έσπευσε να πει ο Βέλγιος υπουργός Εξωτερικών, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο μόνος μη Έλληνας, που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα 12hoursforgreece.com, συμμετέχοντας στην προσπάθεια.