“Η ανεργία θα μειωθεί στο 20% σε έξι μήνες”!

Στο 20% εκτιμά ότι θα έχει μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα σε ορίζοντα έξι μηνών ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, που υποστηρίζει ότι πλέον η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, και μαζί έχει σταθεροποιηθεί και η ψυχολογία των πολιτών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Γρηγοράκος προέβλεψε ακόμα ότι μετά τον ανασχηματισμό θα υπάρξει και αλλαγή πολιτικής, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει και νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός για τον επόμενο χρόνο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τη μείωση της ανεργίας, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητά του ότι σε έξι μήνες θα αρχίσει να μειώνεται, ενώ έκανε λόγο για “βροχή θετικών ειδήσεων” για την Ελλάδα, σχολιάζοντας πως “Για πρώτη φορά υπάρχει ρεαλιστική προοπτική μπροστά μας η Ελλάδα να ανακάμψει”.

Αντίθετα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας επεσήμανε ότι “είναι πολύ πρόσφατη η θριαμβολογία της κυβέρνησης το Δεκέμβριο με την υπερδόση”, χαρακτηρίζοντας “μαγική εικόνα” τη ρευστότητα που είχε προαναγγελθεί τότε. “Επενδυτική δραστηριότητα θα έχουμε στη χώρα μας όταν θα φτάσει στον πάτο όπως, είχε πει ο Χορστ Ράιχενμπαχ. Πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα–πειρατεία. Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον πάτο”, σημείωσε ακόμα.