Πόσο απέχουμε από μια θεραπεία για τα γκρίζα μαλλιά; Πλησιάζουμε άραγε την εποχή που θα καταστούν περιττές οι βαφές; Θετική φαίνεται να διαγράφεται η απάντηση. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα πως οι άνθρωποι των οποίων τα μαλλιά γκριζάρουν, αναπτύσσουν “μαζικό οξειδωτικό στρες” μέσω της συσσώρευσης υπεροξειδίου του υδρογόνου στους αδένες των τριχών του, το οποίο και προκαλεί τη λεύκανση των τριχών από μέσα προς τα έξω.
Σύμφωνα με το περιοδικό βιολογικών ερευνών FASEB, η ομάδα η οποία περιλαμβάνει ειδικούς από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Bradford, η συσσώρευση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια εξατομικευμένη θεραπεία. Πρόκειται για ένα είδος “τοπικής, χημικής ένωσης που ενεργοποιείται από την ακτινοβολία UVB και ονομάζεται PC-KUS-ένα είδος τροποποιημένης ψευδοκαταλάσης”.
Η ίδια θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε ανθρώπους που εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανοιχτό χρώμα σε σημεία της επιδερμίδας τους, λόγω αποχρωματισμού. Ο Μάικλ Τζάκσον θεωρείται ότι είχε αναπτύξει αυτή την έλλειψη, ήδη από το 1993. “Η επίδραση των λευκών τριχών και του αποχρωματισμού του δέρματος στη ζωή των ανθρώπων είναι αδιαμφισβήτητη-όπως και η βελτίωσή της μετά την προτεινόμενη θεραπεία”, αναφέρει η Karin Schallreuter, υπεύθυνη της σχετικής έρευνας. Η έρευνα ολοκληρώθηκε μετά από μελέτη μιας ομάδας 2.411 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.