“Σφαγή” στην Premier League για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Premier League, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν πλέον μπροστά τους δύο ή τρία παιχνίδια, με τη μάχη που γίνεται για τις θέσεις 3-4-5, που οδηγούν στην Ευρώπη, να κορυφώνεται στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι, είναι η πρωταθλήτρια, κι αυτό γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, απέχοντας 13 βαθμούς από τη δεύτερη Σίτι. Η οποία Σίτι θα πρέπει να... προσπαθήσει πολύ για να χάσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, καθώς απέχει 5 βαθμούς από την τρίτη Άρσεναλ.

Ωστόσο, η μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Άρσεναλ βρίσκεται στους 67 βαθμούς, έχοντας όμως παίξει 36 αγώνες, ενώ Τότεναμ και Τσέλσι ισοβαθμούν στους 65, έχοντας 35 και 34 αγώνες αντίστοιχα. Αν η Τσέλσι καταφέρει σήμερα να πάρει τη νίκη μέσα στο Ολντ Τράφορντ, κόντρα στην αδιάφορη Γιουνάιτεντ, θα γίνει αυτομάτως το φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αφού θα προσπεράσει την Άρσεναλ, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ωστόσο, πολλά θα κριθούν την ερχόμενη Τετάρτη, που η Τσέλσι φιλοξενεί την Τότεναμ, σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι που θα αποτελέσει και “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” για το ποιος θα αγωνιστεί σε ποια διοργάνωση του χρόνου.

Βέβαια, και η τέταρτη θέση δε θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία για όποιον την κατακτήσει, καθώς οδηγεί και αυτή στο Champions League, αλλά μέσω πλέι-οφ, ενώ η πέμπτη θέση οδηγεί στο Europa League.

Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει και μία Έβερτον, που βρίσκεται στην έκτη θέση, έξι βαθμούς πίσω από την Τότεναμ, η οποία στα τελευταία της παιχνίδια αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ, τη Γουεστ Χαμ και την Τσέλσι και φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη, καραδοκώντας για οποιαδήποτε απώλεια των προπορευόμενων ομάδων...