Σε δίκη παραπέμπονται δύο γιατροί για το θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα

Σε δίκη παραπέμπονται δύο γιατροί για το θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα

Το πόρισμα της εισαγγελίας της Φλωρεντίας κάνει λόγο για ανθρωποκτονία

Δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, το πόρισμα της εισαγγελίας σχετικά με τις έρευνες γύρω από το θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα στις 8 Μαρτίου 2018, Νταβίντε Αστόρι και είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό, δύο γιατροί ο Φραντσέσκο Στάνιο, ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικής Ιατρικής στο Κάλιαρι, και ο Τζόρτζιο Γκαλάντι, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου αναφοράς της αθλητικής ιατρικής στη Φλωρεντία, παραπέμπονται σε δίκη.

Το πόρισμα της εισαγγελίας της Φλωρεντίας μιλά για ανθρωποκτονία καθώς οι δύο γιατροί - φέρεται- να παραβίασαν το πρωτόκολλο της καρδιολογίας, δίνοντας το ελεύθερο στον Αστόρι να συνεχίσει να αγωνίζεται σε ανταγωνιστικό ρυθμό και επίπεδο, παρά το γεγονός ότι είχε φανεί από ιατρικές εξετάσεις του 2014 ότι δεν ήταν όλα απολύτως καλά με την καρδιά του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο γιατροί έδωσαν πιστοποιητικό καταλληλότητας στον ποδοσφαιριστή παρότι η καρδιά του εμφάνιζε δυσλειτουργίες σε διάφορα τεστ που υποβαλλόταν. Επιπλέον, αποδίδεται η κατηγορία ότι ο Γκαλάντι έδινε το ΟΚ στον Αστόρι να παίζει παρά τις διαπιστωμένες καρδιακές αρρυθμίες τον Ιούλιο του 2016 και του 2017.