Καμίνης: Δε θα μας μάθει δίκαιο η Χ.Α.-Κασιδιάρης: Μόνη βία, της φρουράς Καμίνη

“Την πόλη δεν την κυβερνάν οι τραμπούκοι και η αυθαιρεσία” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σχολιάζοντας το σημερινό επεισόδιο στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων.

“Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να συνεννοηθούν μόνον με τη βία” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε “δεν θα μας μάθει συνταγματικό δίκαιο η Χρυσή Αυγή”. Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Alpha, εστάλη στο Σύνταγμα η αστυνομία προηγουμένως καθώς η Χρυσή Αυγή δεν είχε ζητήσει άδεια για να κάνει το συσσίτιο που οργάνωσε στην πλατεία Συντάγματος.

Ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει μήνυση και ζήτησε η Βουλή να άρει άμεσα την ασυλία του Γ. Γερμενή λέγοντας πως η βουλευτική ασυλία “δεν είναι για να προστατεύει το βουλευτή όταν επιτίθεται ο ίδιος” αλλά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ενώ κάλεσε “όσους ψηφίζουν” Χρυσή Αυγή να αναλογιστούν ότι τα μέλη της είναι “εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου”.

Κασιδιάρης: Ο Καμίνης δεν θα πάρει ούτε τις ψήφους των Πακιστανών

“Το μόνο όπλο που υπήρχε σήμερα ήταν αυτό των αστυνομικών του κ. Καμίνη που δεν φορούσαν καν στολή” αντεπιτέθηκε ο Η. Κασιδιάρης στις δηλώσεις του κ. Καμίνη. “Το όπλο για το οποίο μιλά είναι το όπλο που φέρει ο αστυνομικός στο τσαντάκι του” εξήγησε ο εκπρόσωπος της ΧΑ. Κατηγορώντας το Γ. Καμίνη ότι δεν δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί του στο τηλεοπτικό πλατό είπε ότι " ο Καμίνης δεν θα πάρει στις επόμενες εκλογές ούτε τις ψήφους των Πακιστανών". 

Κατήγγειλε δεν την “επίθεση από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα” υποστηρίζοντας ότι “οι αστυνομικοί χτύπησαν όχι μόνον εμάς αλλά και αθώους πολίτες με χημικά.

Είπε ότι η Χρυσή αυγή θα κάνει μήνυση στους φρουρούς του δημάρχου Αθηναίων ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό “επίθεση προς εκλεγμένο βουλευτή”. Ερωτηθείς είπε ότι “το κοριτσάκι δεν δέχτηκε κανένα χτύπημα” και ανέφερε ότι “ο μόνος τσαμπουκάς που έγινε σήμερα ήταν αυτός της Χρυσής Αυγής”.

Είπε ότι το κόμμα του θα κινήσει αμέσως διαδικασία κατά των φρουρών του Γιώργου Καμίνη και σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο Σύνταγμα, πρόσθεσε ότι “αν είχε δεχτεί χημικά βουλευτής άλλου κόμματος θα είχε πέσει η Βουλή”.