Ποινική δίωξη στο 43χρονο για το θάνατο της αστρολόγου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 43χρονου που παρέσυρε και σκότωσε με αυτοκίνητο την 55χρονη αστρολόγο φίλη του, σε δρόμο της Κηφισιάς τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης.

Ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του 43χρονου.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί για απολογία σε ανακριτή σχετικά με το θάνατο της 55χρονης, ενώ σήμερα αναμένεται και η δίκη του ενώπιον του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για παράνομη οπλοκατοχή.

Το έγκλημα έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης, στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ανάμεσα στο ζευγάρι είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία και η αστρολόγος είχε καλέσει τον 27χρονο της γιο της στο τηλέφωνο για να τη βοηθήσει. Ο σύντροφός της μπήκε στο αυτοκίνητο της 55χρονης και πατώντας το γκάζι την χτύπησε σκοτώνοντάς την ακαριαία καθώς η μία ρόδα του αυτοκινήτου συνέθλιψε το στήθος της.

Ο 43χρονος φέρεται να αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος χτύπησε το θύμα υποστηρίζοντας ότι τη δολοφονία έκανε κάποιος άλλος που βρισκόταν επίσης μέσα στο όχημα, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την προανάκριση.