100 μέρες φορώντας το ίδιο πουκάμισο

Στην πολιτική, οι 100 πρώτες ημέρες είθισται να θεωρούνται περίοδος προσαρμογής και χάριτος, οπότε και η κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζεται με σχετική ελαστικότητα ως προς την κριτική εναντίον της.

Οι 100 πρώτες μέρες ενός πουκαμίσου που φοριέται αδιάλειπτα όμως, πόση ανοχή από τον περίγυρο θα μπορούσαν να αξιώσουν;

Η εντυπωσιακή απάντηση, δίνεται από την εφεύρεση των Mac Bishop, Katie Elks και Mike Major, οι οποίοι κατασκεύασαν το όνειρο πολλών-κυρίως ανδρών: ένα ρούχο το οποίο μπορεί να φορεθεί επί 100 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να χρειαστεί πλύσιμο ή σιδέρωμα.

Διότι, όπως λένε οι δημιουργοί της πρωτότυπης αυτής εφεύρεσης, "οι άνδρες λάτρευαν μέχρι στιγμής το τζιν γιατί δεν ήταν απαιτητικό στη συντήρησή του, αλλά δεν είχαν μέχρι τώρα κάτι ανάλογο από τη μέση και πάνω". Κατασκευασμένο από βαμβάκι, το πουκάμισο έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, δε συγκρατεί τις οσμές, δεν ποτίζεται από δάκρυα και δε ζαρώνει.

Αφού το δοκίμασε για 100 μέρες ο ίδιος ο Mac, πρότεινε και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά: το συγκεκριμένο ύφασμα δε λερώνεται και δεν τσαλακώνεται, παρά τους ευρηματικότατους τρόπους που σκέφθηκαν κάποιοι για να το διαπιστώσουν. Η τιμή του είναι 98 δολάρια και σύντομα θα μπορεί να διατίθεται σε κάθε χώρα του κόσμου.