Νέα Δημοκρατία: Έλλειψη στρατηγικής στο ΣΥΡΙΖΑ

Νon paper με το οποίο στοχεύει ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει “εναλλακτικό σχέδιο”.

Αναφερόμενη "στην επανάσταση που εγγυάται ότι θα φέρει" το κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα και τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, η Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν αποτελεί μέρος ενός σχεδίου, και πως “όλα τα σχέδια καταρρέουν όταν χάνεται ο έλεγχος”.

Η κυβερνητική παράταξη κατηγορεί μεταξύ άλλων το ΣΥΡΙΖΑ για αδιευκρίνιστη συμπεριφορά σε ό, τι αφορά τις εξαγγελίες περί κατάργησης του μνημονίου από τη μία πλευρά και κατάργηση των νομικών συνεπειών του (περικοπών) από την άλλη. Συν τοις άλλοις μιλάει για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναστολή ή για διαπραγμάτευση νέου Μνημονίου, χωρίς – όπως αναφέρεται – να ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο “θα μπορούσε να ανατραπεί το Μνημόνιο χωρίς να βγει η χώρα από το ευρώ”.

Το συγκεκριμένο non paper καταλήγει με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη στρατηγικής και πρότασης, τη στιγμή που “η στρατηγική της κυβέρνησης αρχίζει να αποδίδει”.

Η Νέα Δημοκρατία ολοκληρώνει την τοποθέτησή της καλώντας την Κουμουνδούρου να καλύψει το “κενό στρατηγικής” με παραδοχή, η οποία απορρέει “από τους ίδιους τους ομοϊδεάτες του”.