“To Playstation είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον τροχό”

Πάνω απ' όλα, είναι η ανακάλυψη του τροχού. Η δεύτερη μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου μετά τον τροχό είναι το Playstation.

Αν το Playstation κάλυπτε τεχνικά την κίνηση α λα Πανένκα, με την οποία πετυχαίνει γκολ από τη βούλα του πέναλτι ο Αντρέα Πίρλο, ο 33χρονος Ιταλός μέσος θα το κατέτασσε στην πρώτη θέση των ανακαλύψεων της ανθρωπότητας.

Ειρωνικό ή αστείο, το φαινόμενο... λατρείας του Playstation δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο για έναν ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον για έναν που αγαπά το άθλημα στο σύνολό του.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της αυτοβιογραφίας του Αντρέα Πίρλο προκαλούν ενδιαφέρον. Όταν ήταν παίκτης της Μίλαν, έπαιζε ποδοσφαιράκι στην παιχνιδομηχανή της Sony, μετά απο κάθε προπόνηση.

Ήταν τόσο σημαντικό γι' αυτόν, που καθόρισε τις φιλίες του μέσα στην ομάδα. Ο Αλεσάντρο Νέστα επιθυμούσε το ίδιο... κολασμένα να παίξει Playstation κι έτσι ήταν αυτό που οι δυο τους έκαναν μετά σχεδόν από κάθε προπόνηση των ροσονέρι.

Σύμφωνα με τον Πίρλο, ο ίδιος έπαιρνε πάντα την Μπαρτσελόνα και αυτός είναι και ο λόγος που έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Πέπε Γκουαρδιόλα, καθώς το ποδοσφαιρικό παιχνίδι που προτιμούσε αφορούσε την έκδοση του 2011, όταν εκείνος ήταν ακόμη προπονητής των Καταλανών.