Δεν αρκούν οι επτά Κυριακές το χρόνο στο Γ. Καμίνη

Αμετακίνητος στην άποψή του ότι τα καταστήματα πρέπει να λειτουργούν όσες περισσότερες ημέρες γίνεται είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

"Τις επτά Κυριακές τις θεωρώ πολύ λίγες" είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5 και προσέθεσε: "Εγώ έχω υπόψη μου την Αθήνα και το ιστορικό κέντρο. Θέλει τόνωση. Θέλει ανοιχτά μαγαζιά. Να κάνει ο άλλος βόλτα με τα παιδιά του κι ας μην ψωνίσει κιόλας. Οπότε, μιλώ για περισσότερες Κυριακές. Θα είναι ένα πολύ ξαφνικό σοκ να πάμε σε 4-5 Κυριακές. Θέλει συζήτηση αυτό, για να ζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας. Αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της", υπογράμμισε, αν και αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δε συμμερίζονται αυτόν τον άτυπο κανόνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποσαφήνισε το καθεστώς με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τόνισε σχετικά ότι "είναι μύθος ότι δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σου σε σταθμούς στην Αθήνα". Το συνολικό ετήσιο κόστος για κάθε παιδί, σύμφωνα με το Γ. Καμίνη, φθάνει στις 10.000 ευρώ.