Oι νέοι κινητήρες της Opel

Η Opel θα λανσάρει τρεις νέες οικογένειες κινητήρων και 13 νέους κινητήρες μεταξύ 2012 και 2016, ανανεώνοντας το 80% της γκάμας της. Το ίδιο διάστημα η εταιρεία θα λανσάρει και μία σειρά νέων κιβωτίων ταχυτήτων. Η Opel ξεκινά την ανανέωση της γκάμας της τώρα, με τα νέα σύνολα 1.6 λίτρων βενζίνης και ντίζελ, και με την επόμενη γενιά πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα προστεθεί μία νέα οικογένεια βενζινοκινητήρων μικρού κυβισμού. Όλα τα σύνολα έχουν εξελιχθεί με γνώμονα τις επιδόσεις, τη μειωμένη κατανάλωση, τις χαμηλές εκπομπές CO2 και την πολιτισμένη λειτουργία.

Υιοθετώντας σύστημα Spark Ignition Direct Injection (SIDI), ο νέος 1600αρης τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: Την Eco Turbo, που αποδίδει 170 ίππους και μέγιστη ροπή 280 Nm, εστιάζει στη βελτιστοποιημένη κατανάλωση, στην υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές και στην άριστη ελαστικότητα. Η Performance Turbo, με 200 ίππους και ροπή 300 Nm, προσφέρει ειδική ισχύ 125 ίππους ανά λίτρο, την καλύτερη στην κατηγορία σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.6 turbo της Opel, οι εκπομπές CO2και η κατανάλωση έχουν μειωθεί κατά 13%, ενώ η μέγιστη ισχύς και ροπή έχουν αυξηθεί μέχρι 30%. Η ελαστικότητα του Eco Turbo φαίνεται στην κατά 20% βελτιωμένη επιτάχυνση με 5η σχέση από τα80 στα 120 χλμ./ώρα, ενώ ο Performance Turbo προσδίδει ακόμα πιο σπορ αίσθηση στο χαρακτήρα του νέου κινητήρα.

Απ' την άλλη, νέος 1.6 τουρμποντίζελ της Opel λανσάρεται στο Zafira Tourer με ισχύ 136 ίππων και ροπή 320 Nm, ενώ θα ακολουθήσουν και ισχυρότερες εκδόσεις. Είναι ο πρώτος αλουμινένιος ντίζελ της Opel και προσφέρει μία εξαιρετική για την κατηγορία αναλογία κατανάλωσης σε σχέση με την απόδοση -85 ίππους ανά λίτρο. Τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 ήδη επιβεβαιώνονται στο Zafira Tourer. Παράλληλα, με το σύστημα BlueInjection selective catalytic reduction (SCR) της Opel ή την τεχνολογία lean nox trap (LNT), ο 1.6 CDTI πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 και είναι καθαρός όσο ένας βενζινοκινητήρας.

 

Σχετικά Tags
Opel