Μαθήματα ζωής από έναν 37χρονο πρωταθλητή

Σε ηλικία 17 ετών ένα ατύχημα τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι. Ένα γεγονός που ήρθε να του αλλάξει τη ζωή. Ο Μάκης Καλαράς το χειμώνα ξυπνούσε στις 05.00, έμπαινε στο αυτοκίνητό του και οδηγούσε μέχρι τον Παρνασσό. Εκεί ασχολούνταν με την καθιερωμένη προπόνηση στην κατάβαση βουνού.

Μικρότερος είχε ασχοληθεί με την ελληνορωμαϊκή πάλη και αργότερα καταπιάστηκε με το χορό και το μπάσκετ σε αμαξίδιο, την κολύμβηση, την άρση βαρών επί πάγκου και τη δισκοβολία, για να καταλήξει στις καταβάσεις στα χιόνια.

Ο Μάκης σε ηλικία 37 ετών έχει ένα αργυρό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 , καθώς και δύο Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ενεργητικό του.

Αυτή τη φορά θέτοντας την πήχυ ακόμα ψηλότερα, θέλει να πάρει το seat ski του και να δαμάσει τα βουνά της Ρωσίας, συμμετέχοντας στη Χειμερινή Παραολυμπιάδα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάκρισή του στην Αθήνα.

Όταν φτάσει στο βουνό, οι κινήσεις γίνονται μηχανικά. Μπαίνει στο seat ski, ανεβαίνει στα λιφτ και αφού βρεθεί στην κορυφή, ξεκινά να τρέχει στις πίστες.

Ο Μάκης Καλάρας, θέλει επίσης να συμμετάσχει στο μαραθώνιο Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου θηλέων “Μέλισσα”.

Στην ερώτηση πως ξεπερνά κανείς μια τέτοια κατάσταση απλά απαντά: “Με θράσος. Το πρόβλημα είναι των άλλων. Εγώ θα τους ζητήσω μέχρι και στις σκάλες των κλαμπ να με κατεβάζουν για να περάσω καλά”.

(H φωτογραφία είναι του Alex Grymanis)