Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου

“Ραντεβού” στο Σύνταγμα έδωσαν νωρίτερα, ήδη από τις 18:30, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο εναντίον του πολυνομοσχεδίου που τίθεται υπό ψήφιση το βράδυ της Κυριακής, ενώ κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει στα μέλη της και η ΟΛΜΕ.

Κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος -όσο περνά η ώρα και περισσότερος και ενισχύθηκε μετά την έλευση ενός μεγάλου μπλοκ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ- και μπροστά από τη λεωφόρο Αμαλίας. Πάντως, οι διαδηλωτές δεν ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα και διαλύθηκαν λίγο πριν τις 21:30, όταν και άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και -τελευταία- η ίδια η λεωφόρος Αμαλίας.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19:15, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους κ.κ. Στρατούλη, Τσουκαλά, Λαφαζάνη, Πάντζα, Διαμαντόπουλο και την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, βγήκαν από την κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου, βρέθηκαν στη διαδήλωση και συζήτησαν με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Κλειστός, εξαιτίας της συγκέντρωσης, ήταν ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας ενόψει της συγκέντρωσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι συρμοί περνούσαν από το Σύνταγμα χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός επαναλειτούργησε ξανά λίγο πριν τις 22:00.

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, το πολυνομοσχέδιο "στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων".

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο “υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων”.

“Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον”, σημειώνει στο κάλεσμά της προς τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, που διαμαρτύρεται για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.