Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές και… οι γυναίκες τους μουσάτους

Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές και... οι γυναίκες τους μουσάτους! Αυτό δείχνει μελέτη που δημοσιεύεται επιθεώρηση Evolution and Human Behavior.

Όπως προκύπτει, η τριχοφυΐα στο πρόσωπο θεωρείται δείκτης αρρενωπότητας και αυξημένης libido.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας φωτογράφισαν 10 άνδρες σε τέσσερα στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια πέντε ημερών, γένια δέκα ημερών και πλήρες μούσι. Στη συνέχεια ζητήθηκε από 351 γυναίκες αλλά και 177 άνδρες ετεροφυλόφιλους να αξιολογήσουν χαρακτηριστικά όπως η ελκυστικότητα και η ικανότητα ανατροφής παιδιών.

Όπως προέκυψε, οι γυναίκες θεωρούσαν πολύ πιο ελκυστικούς αλλά και δυνάμει καλούς μπαμπάδες τους άνδρες με τα γένια 10 ημερών. Για τους άνδρες, αντίθετα, το μακρύ μούσι και τα γένια δέκα ημερών κρίθηκαν εξίσου ελκυστικά, αλλά χωρίς σημαντικές διαφορές στην αξιολόγηση από τα υπόλοιπα στάδια.

Η βαθμολόγηση ως προς την αρρενωπότητα αυξάνονταν γραμμικά με την αύξηση της τριχοφυΐας του προσώπου, εξηγούν οι ερευνητές.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το μακρύ μούσι κρίθηκε ακόμα πιο αρρενωπό για τις γυναίκες που βρίσκονταν στη γόνιμη φάση του κύκλου τους, ενώ η ελκυστικότητα δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την φάση του κύκλου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το μούσι είναι πιο ελκυστικό μετά από κάποια φάση ανάπτυξης γιατί τότε είναι πιο ομοιόμορφο ως προς την πυκνότητα του.