Κι αν το παιδί σας κάνει έρωτα…

Γνωρίζετε πως στη ζωή του παιδιού σας έχει μπει ένα νέο πρόσωπο. Περνούν αρκετές ώρες μαζί, βγαίνουν κάθε Σάββατο, μιλούν συνεχώς στο τηλέφωνο και το παιδί σας παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα του ερωτευμένου, τα οποία μάλιστα σας θυμίζουν τα δικά σας πρώτα χτυποκάρδια. Έχετε μπει στη διαδικασία να αναρωτιέστε εάν έχει κάνει το επόμενο βήμα, εάν ήταν έτοιμο και εάν φυσικά πήρε τις απαραίτητες προφυλάξεις…

Αυτή την εμπειρία, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του παιδιού, μόνο εκείνο μπορεί να αποφασίσει πότε και με ποιον θα τη ζήσει. Οι γονείς του όμως οφείλουν να το έχουν προετοιμάσει καθώς εάν δεν είναι έτοιμο ψυχικά υπάρχει περίπτωση να πληγωθεί κι επιπλέον εάν δεν πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις να θέσει την υγεία του σε κίνδυνο. Αρκετά συχνά παρατηρείται τα αγόρια να ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή μόνο και μόνο για να αποκτήσουν αξία στα μάτια των φίλων τους ενώ τα κορίτσια για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους.

Ποιος είναι ο ρόλος σας

Στην παιδική ηλικία ο ρόλος των γονέων είναι να προστατεύουν τα παιδιά τους. Στην εφηβεία όμως θα πρέπει να τα μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, το σώμα τους, να ακούν και να σέβονται τις σεξουαλικές και ερωτικές επιθυμίες τους, να προφυλάσσονται από κινδύνους αλλά και να περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που θα είναι ώριμα να ξεκινήσουν τη σεξουαλική τους ζωή, επισημαίνοντάς τους ότι οφείλουν προηγουμένως να το έχουν σκεφτεί καλά.