Μια φορά στα χίλια χρόνια γίνεται η αγάπη αιώνια

Μια ατράνταχτη, διαχρονική απόδειξη αγάπης- που θυμίζει την θλιβερή ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας- ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην εσωτερική αυλή ενός μεσαιωνικού μοναστηριού βρήκαν έναν διπλό τάφο: Μια νεαρή γυναίκα και ένας άνδρας είχαν θαφτεί μαζί με τον ένα να κρατά το χέρι του άλλου στην αιωνιότητα.

Καθώς οι διπλές ταφές δεν ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο στον Μεσαίωνα- τότε υπολογίζεται ότι επήλθε ο θάνατος του ζευγαριού-οι αρχαιολόγοι έμειναν άφωνοι μπροστά την ανακάλυψη τους.

Ο θάνατος του νεαρού επήλθε -πιθανότατα- από ένα βίαιο χτύπημα στο γοφό ενώ  η γυναίκα ήταν πιθανότατα υγιείς όταν πέθανε. Έτσι, οι επιστήμονες καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα που εντυπωσιάζει αλλά και συγκινεί. Η νεαρή γυναίκα πέθανε δίπλα στον αγαπημένο της επειδή η καρδιά της… ράγισε από τη στενοχώρια της για το χαμό του συντρόφου της.

 "Τους έθαψαν μαζί ως φόρο τιμής στην αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον", υποστηρίζει ένας από τους αρχαιολόγους της αποστολής.

Απαντώντας στους πιο "κυνικούς" και ορθολογιστές, οι επιστήμονες αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας,δεδομένου ότι το Μεσαίωνα θεωρείτο αμαρτία και έτσι δεν θα είχαν θάψει την γυναίκα μαζί με τον αγαπημένο της.