Τζοχάρ Τσερνάεφ: Θα ανατινάζαμε την Times Square

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τα αδέρφια Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ σχεδιάζαν να πραγματοποιήσουν και  επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, σε περίπτωση που ο 26χρονος Ταμερλάν είχε καταφέρει να μείνει ζωντανός μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς και διέφευγε με τον 19χρονο Τζοχάρ. 

Μετά από τον έλεγχο των εκρηκτικών μηχανισμών και των όπλων που είχαν στην κατοχή τους τα δύο αδέρφια- και τα οποία υποστήριζαν αυτή τη θεωρία- σήμερα ανώτατος αξιωματούχος είπε στο CNN, ότι ο ίδιος ο Τζοχάρ παραδέχθηκε  στους ανακριτές ότι σκόπευε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά στην Times Square.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ray Kelly και ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, είπαν ότι τα αδέλφια μπορεί να προγραμμάτιζαν να “γιορτάσουν” την επιτυχία των επιθέσεων τους στη Βοστόνη στην Νέα Υόρκη.

 

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν και στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που έκλεψαν τα δύο αδέρφια την Πέμπτη το βράδυ, πριν τραυματιστεί θανάσιμα ο Ταμερλάν, και τον οποίο κράτησαν για λίγο όμηρο. 

Ο άνθρωπος αυτός- αν και μιλά λίγα Αγγλικά- κατέθεσε στις αρχές ότι άκουσε από τους αδερφούς Τσαρνάεφ αρχικά να καυχιούνται στα Αγγλικά για τα θύματα των επιθέσεων και στη συνέχεια μιλούσαν ρωσικά.

Το θύμα ανέφερε πως “η μοναδική λέξη που μπόρεσα να αναγνωρίσω είναι το Μανχάταν”, κάτι που έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.