Οι χορευταράδες του ζωικού βασιλείου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ, πρόσφατα διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ένα από τα θαλάσσια λιοντάρια τους, μπορεί να κόψει χορεύοντας στη μέση ένα χαλί, ειδικά όταν άκουγε το Earth Wind & Fire . Αλλά το λιοντάρι της θάλασσας δεν είναι το μόνο ζώο που μπορεί να κάνει χορευτικές κινήσεις. Αυτά είναι τα 5 ζώα που μπορούν να χορέψουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες:

Μέλισσες

Πρώτος ο Αριστοτέλης παρατήρησε ότι οι μέλισσες χρησιμοποιούν τον χορό ως μέσο επικοινωνίας (waggle dance) και στη δεκαετία του 1960 ερευνήθηκε από τον βραβευμένο με Νόμπελ ζωολόγος Karl von Frisch . Οι συλέκτριες μέλισσες όταν επιστρέφουν από μια πηγή νέκταρος ή γύρης φροντίζουν να ενημερώσουν τις άλλες μέλισσες για την ακριβή τοποθεσία αυτής της πηγής. Ο τρόπος με τον οποίον το κάνουνε αυτό είναι με έναν "χορός" μέσω του οποίου ενημερώνουν τις υπόλοιπες για την κατεύθυνση και την απόσταση που πρέπει να διανύσουν.

  

Παπαγάλος ψιττακός

 Το 2009, ένας ψιττακός έγινε διάσημος επειδή χόρευε ρυθμικά όταν άκουγε ένα τραγούδι των Backstreet Boys , το "Another One Bits the Dust"  και "Black or White." , του Μάικλ Τζάκσον.Τελικά, επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι το πουλί δεν χόρευε τυχαία, αλλά όντως έχει το ρυθμό μέσα του.

 

Η αράχνη-παγώνι 

Αυτό το πολύχρωμο αραχνοειδές κάνει ένα χαριτωμένο χορό ως μέρος του τελετουργικού ζευγαρώματος του. Η πολύχρωμη κοιλιά της αράχνης   μπορεί να ανοίξει σαν πτερύγιο, ως μέρος του χορού της, για να διαπιστώσετε αν το αρσενικό είναι αρκετά υγιές για ένα ιδανικό ερωτικό ζευγάρωμα. Τα ακατάλληλα αρσενικά απλά σκοτώνονται και τρώγονται από το θηλυκό.

 

Τα σκαθάρια 

Αν και ο εγκέφαλος τους δεν ξεπερνάει σε μέγεθος έναν κόκκο ρυζιού, τα ζωύφια αυτά έχουν αναπτύξει ένα παράξενο “χορό” για να προστατεύσουν τις μπάλες κοπριάς που χρησιμοποιούν για την φωλιά τους , από τα άλλα έντομα και πουλιά.

 

Το μανάκιν 

Το μικρό πολύχρωμο εξωτικό πουλί των Άνδεων, έχει έναν χορό ζευγαρώματος που είναι ίσως   μοναδικός στο ζωικό βασίλειο . Πρώτα κάνει φοβερό θόρυβο  χτυπώντας τα φτερά του με  ρυθμό που δεν μπορούν να ανιχνευθεί με γυμνό μάτι. 

Στη συνέχεια, μετά από μια σύντομη πτήση, θα προσγειωθεί σε ένα κλαδί και να εκτελέσει μια moonwalk κίνηση. Μοναδικό.