Άρωμα μεσαίωνα στην Ιταλία

Ένα κατάλυμα για ταξιδιώτες με έντονο το αίσθημα της περιπέτειας, το πάθος για την ιστορία και την αυθεντικότητα και δίψα για νέες εμπειρίες.

Το Sextantio Albergo Diffuso δεν είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, αλλά η παράδοση είναι βαθιά ριζωμένη στα θεμέλιά του. Μιάμιση ώρα ανατολικά και βόρεια της Ρώμης, ανάμεσα στην 2.912 μέτρων κορυφή του Corno Grande και τις αμμώδεις παραλίες της Αδριατικής, φωλιάζει στη μέση των Appennines το Santo Stefano di Sessanio, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χωριά της περιοχής.

Το Sextantio είναι μια πανέμορφη σειρά από κτίρια στο όμορφο χωριό, τα οποία αγόρασε και στη συνέχεια σχολαστικά αναβίωσε η επιχειρηματίας και πρωτοριακή ξενοδόχος Daniele Kihlgren. Όταν η Daniele Kihlgren αντίκρισε για πρώτη φορά το τότε εγκαταλελειμένο μεσαιωνικό χωριό του Santo Stefano di Sessanio, περιέγραψε την εμπειρία της ως «ονειρικό όραμα» και μια στιγμή που άλλαξε την πορεία της ζωής της και πολλών άλλων. "Φαινόταν σαν όλα να είχαν παγώσει στο χρόνο".

Ούτε το μεσαιωνικό χωριουδάκι ούτε το αγροτικό τοπίο γύρω από αυτό αποκάλυπτε το πέρασμα του 20ού αιώνα. Κανένα κτίριο από μπετόν, ούτε βιομηχανικά κτίσματα. Ήταν μόνο η αιθέρια εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου χωριού από πέτρα που ταίριαζε απόλυτα στην αγροτική περιοχή» περιγράφει η Kihlgren.

Από αυτά τα ερείπια γεννήθηκε το Sextantio Albergo Diffuso ένα μοναδικής αισθητικής ξενοδοχείο με 27 δωμάτια. Η Kihlgren ανέλαβε τη διαδικασία της ανακαίνησης με εξαιρετική σχολαστικότητα.

Συνεργάστηκε με τους τοπικούς αρχιτέκτονες και αρχαιολόγους για να εξασφαλίσει ότι κάθε βήμα της ανάπτυξης θα παρέμενε πιστό στο πρωτότυπο. Οποιοδήποτε στοιχείο που φανερώνει σύχρονες ανέσεις τοποθετήθηκε με διακριτικότητα.

Το σύστημα θέρμανσης, για παράδειγμα, έχει εγκατασταθεί κάτω από τα πατώματα με την αφαίρεση και στη συνέχεια αντικατάσταση κάθε πέτρας στην αρχική της θέση. Η περιφερειακή επίπλωση έχει μελετηθεί επίσης. Τα δωμάτια απλώνονται στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού Santo Stefano.

Κάτω από τις γραφικές καμάρες και πίσω από πόρτες από λαξευμένη πέτρα, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν δωμάτια απλά και απόλυτα εναρμονισμένα με τον περιβάλλοντα χώρο. Τα μπάνια είναι σύγχρονα και καμπυλόγραμμα. Οι αυτόνομες μπανιέρες σε σχήμα αγγείου στέκονται δίπλα από στοίβες κεριών δίπλα σε πλούσια, ξύλινη επίπλωση.

Φως διαρρέει μέσα από μικρές προεξοχές στους πέτρινους τοίχους και τις ξύλινες οροφές. Τζάκια ξύλου, κάποια με επιπλέον χώρο για να στεγνώνουν τα καυσόξυλα, παρέχουν επιπλέον θερμότητα το χειμώνα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σύχρονες επιγραφές που να δείχνουν το δρόμο, η διαδρομή από τα δωμάτια στο εστιατόριο Sextantio Albergo Diffuso φωτίζεται από μεγάλα κεριά.

Στο εστιατόριο κάθε τραπέζι βρίσκεται κάτω από μία πέτρινη αψίδα που υποστηρίζεται από γιγαντιαίους τετράγωνους πεσσούς. Θα δείτε ακόμα ένα πόδι τραπεζιού ή το χέρι μιας καρέκλας να έχουν μετατραπεί σε λάμπες.

Το έντονο πράσινο των λόφων της περιοχής συντρίβεται στους λευκούς τοίχους του Santo Stefano. Είναι μόνο του στην κορυφή του λόφου και θα παραμείνει έτσι.

Ως ηγέτης στον τομέα της συντηρητικής αποκατάστασης, η Kihlgren έχει εξασφαλίσει νομοθεσία που θα προστατεύει το Santo Stefano από την κατασκευή γειτονικών κατασκευών, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι το Sextantio Albergo Diffuso θα συνεχίσει να προσφέρει μια αυθεντική παραδοσιακή εμπειρία στην περιπέτεια που αναζητούν οι επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ