Σάλος από την πρόθεση κολεγίου να εκθέσει καρχαρία στη διάρκεια χορού

Θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεις από τους ίδιους τους φοιτητές έχει προκαλέσει η απόφαση του Somerville College στην Οξφόρδη να εκθέσει ένα ζωντανό καρχαρία σε δεξαμενή στη διάρκεια ενός χορού που διοργανώνει.

Το κολέγιο, στο οποίο φοίτησε η εκλιπούσα Μάργκαρετ Θάτσερ, ανήρτησε την παρακάτω αφίσα – πρόσκληση στον καλοκαιρινό του χορό.

Ομάδα φοιτητών του κολεγίου έχουν ήδη απευθυνθεί στην πρόεδρο του ιδρύματος ζητώντας να ακυρώσει την απόφαση αλλιώς απειλούν να μποϋκοτάρουν την εκδήλωση. “Πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για τον καρχαρία” αναφέρει η επικεφαλής της διαμαρτυρίας και διδάκτωρ του Ιδρύματος Clare Phipps. “Δεν ξέρουμε από πού προέρχεται, αν γεννήθηκε σε αιχμαλωσία ή τον έπιασαν στις θάλασσες” προσθέτει. Η διοίκηση του κολεγίου αρνείται να δώσει πληροφορίες για την προέλευση του καρχαρία καθώς και πόσα χρήματα πλήρωσε για να... νοικιάσει το “θέαμα”. Πάντως κάθε πρόσκληση για το χορό στοιχίζει 110 λίρες.

“Είναι τελείως διαφορετικό ένα καρχαρίας να είναι σε ενυδρείο γιατί αυτό έχει εκπαιδευτικούς σκοπούς, να ενημερώσει το κοινό, οι ζωολογικοί κήποι εκτρέφουν εκ γενετής καρχαρίες σε ενυδρεία. Αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από φιγούρα” λέει η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτύρεται κατά της εκδήλωσης.