Ντόρτμουντ και Ρεάλ τα ξαναλένε απόψε στη Βεστφαλία

Ρεάλ και Ντόρτμουντ δεν τα κατάφεραν στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις, καθώς Μπαρτσελόνα (εκτός αν έρθει... ο κόσμος ανάποδα) και Μπάγερν τις αντικατέστησαν στους θρόνους της Πριμέρα Ντιβισιόν και της Μπουντεσλίγκα αντίστοιχα. Μία απ' τις δύο, ωστόσο, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την "καλή" κούπα, αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό του Λονδίνου. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν απόψε (21:45) τα ξίφη τους στη Βεστφαλία και τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κι ενώ έχουν... προηγούμενα από τους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Μπορούσια πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ τους, αφήνοντας στη δεύτερη τη Ρεάλ, την οποία νίκησε με 2-1 στη Γερμανία. Στο παιχνίδι του "Μπερναμπέου" οι δυο τους είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 2-2, με τους "μερένχες" να ισοφαρίζουν στο φινάλε με γκολ του Οζίλ. Σε άλλες τέσσερις αναμετρήσεις επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ (το 1997/98 και το 2002/03) η Ρεάλ έχει πανηγυρίσει δύο νίκες επί της Ντόρτμουντ, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί στη σκιά της μεταγραφής του Μάριο Γκέτσε στην Μπάγερν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είναι και... σίγουροι για τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του διεθνή άσου.

Αν υπάρχει κάτι που "στοιχειώνει" τους Ισπανούς από την άλλη, αυτό δεν είναι άλλο από την κάκιστη παράδοση στους αγώνες τους επί γερμανικού εδάφους. Σε 24 επισκέψεις στη Γερμανία, η Ρεάλ έχει νικήσει μόνο μια φορά (το 2000, 3-2 τη Λεβερκούζεν)! Δήμιος των Μαδριλένων είναι η Μπάγερν, αλλά τη δεκαετία του '80, η Γκλάντμπαχ (1985) και το Αμβούργο (1980) που μεσουρανούσαν τότε, φιλοδώρησαν τη "βασίλισσα" με πέντε γκολ έκαστη.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα και όσον αφορά στις λύσεις που έχουν ενόψει της αποψινής αναμέτρησης οι Γιούργκεν Κλοπ και Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Γερμανός μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο που εκτός του τιμωρημένου Αρμπελόα, βλέπει τους Μαρσέλο, Μόντριτς και Μπενζεμά να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και οι επιλογές του για την 11άαδα, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, είναι μετρημένα κουκιά.

Οι πιθανές 11άδες


ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:
Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλατσικόφσκι, Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία, Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν

Πηγή: novasports.gr