Μανιτάκης: 25.000 μετακινήσεις υπαλλήλων φέτος, μετά βλέπουμε…

Αρνήθηκε να δώσει αριθμούς σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αν και ρωτήθηκε επανειλημμένα από δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιτάκης, “οι αριθμοί ακόμα σχεδιάζονται”, και επομένως “δεν μπορώ να δώσω αριθμό”, όμως αυτό θα γίνει τους προσεχείς μήνες, χάρη στο σχηματισμό της ειδικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τις τεκμηριωμένες μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με το θέμα αυτό και “σύντομα θα προχωρήσουμε στα πρώτα μέτρα”, που “θα καθορίσουν έναν αριθμό”.

Στη σημερινή συνάντηση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώθηκε και τυπικά η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης, με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πράξεων και των προτάσεων που προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης των πέντε τελευταίων υπουργείων που είχαν απομείνει, όμως “η δεύτερη φάση, στην οποία μπαίνουμε τώρα, είναι πιο κρίσιμη και αποφασιστική”, καθώς αφορά την εφαρμογή των μελετών που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, οι μελέτες αυτές δε δείχνουν σημαντική μείωση του προσωπικού.

Συζητήθηκε ακόμα το πώς θα γίνει ο καταμερισμός των μετακινήσεων συνολικά 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι τα τέλη Ιουνίου για τους 12.500 και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου για τους υπόλοιπους 12.500 υπαλλήλους.