Ο αδιάβροχος γίγαντας της Sony

Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια της Sony (σκέτο χωρίς το Ericsson) να δημιουργήσει ένα flagship smartphone. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό...

Αν έχετε συνηθίσει σε μικρότερα τηλέφωνα, το μέγεθός του θα σας ξενίσει καθώς μιλάμε για ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών και –επαναλαμβάνουμε- χωρίς κούρμπες στον σχεδιασμό του.

Παρόλα αυτά, το Z είναι πολύ βολικό στο χέρι και πιάνεται ευκολότερα από άλλες μικρότερες –και δήθεν πιο "ανατομικές"- συσκευές. Επίσης, με πάχος μόλις 7,9 χιλιοστών βολεύεται σε κάθε τσέπη.

Το σασί καλύπτεται από γυαλί. Παντού. Μπρος, πίσω και στο πλάι. Αυτό το ειδικό γυαλί προστατεύει τη συσκευή από το νερό και τη σκόνη και κάπου εδώ έχουμε το πιο πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό του Xperia Z: Το πιστοποιητικό IP57.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βουτήξετε το τηλέφωνο στο νερό, να το περιλούσετε με άμμο ή σκόνη και γενικότερα να το κακοποιήσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές και όχι μόνο. Το Xperia Z, αντέχει!

Στην αφή, το γυαλί που περιβάλλει το τηλέφωνο δεν είναι τόσο φινετσάτο όπως το γυάλινο σασί του iPhone 4S. Κάποιοι, μάλιστα, είπαν ότι θυμίζει fiberglass. Το θέμα μας, όμως, είναι ότι αντέχει. Και αν είστε δύσπιστοι για την αντοχή του, δείτε το video στο τέλος αυτής της σελίδας...

Πηγή: thegang.gr