Καθημερινό tasting για τους λάτρεις του ουίσκι

Οι λάτρεις του ουίσκι έχουν ακόμη μία ευκαιρία για να επιβεβαιώσουν την αδυναμία τους στο ποτό.
Μάλιστα, επιπλέον θα καταφέρουν να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στις ιδιαιτερότητες και τα είδη του μιας και ως το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Νέα Σμύρνη.
Η κάβα Staflina, σε συνεργασία με την Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ, σας προσκαλεί στον ιδιαίτερο χώρο της, στην οδό Αιγαίου 18, Νέα Σμύρνη (Τηλ:210-933587) κάθε μέρα μεταξύ 16:00-18:00.
Οι πιστοί λάτρεις του Whisky, και όχι μόνο, θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στα δύο πιο φημισμένα αποστακτήρια Single Malt Whiskies της περιοχής Speyside: των The Macallan & The Glenrothes, κερδίζοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία σε μοναδικές τιμές.
Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν γνωστά Blended Scotch Whiskies των οικογενειών Cutty Sark & The Famous Grouse, τα οποία βασίζουν την μοναδική τους συνταγή στα Single Malt Whiskies: The Macallan & The Glenrothes.
Το The Macallan Fine Oak Masters’ Edition δημιουργήθηκε, με ιδιαίτερη φροντίδα, ως φόρος τιμής προς όλες τις γενεές αυτών που αποτέλεσαν και αποτελούν την «ψυχή» του Οίκου, από την ίδρυσή του, το 1824 : των Masters of Spirit & Masters of Wood. Tρεις τύποι βαρελιών χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του – όπως και για όλα τα Macallan της σειράς Fine Oak: βαρέλια αμερικανικής δρυός όπου έχει προηγουμένως παλαιώσει bourbon, βαρέλια αμερικανικής και ευρωπαϊκής δρυός που έχουν στο παρελθόν φιλοξενήσει sherry. Κάθε δρύινο βαρέλι επιλέγεται προσεκτικά από τον “Master of Wood” του The Macallan, George Espie ενώ ο “Master Whisky Maker”, Bob Dalgarno, κάνει χιλιάδες δοκιμές, μέχρι να καταλήξει σε ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο και εκλεπτυσμένο single malt με την υπογραφή “The Macallan Masters’ Edition”.
The Macallan Masters’ Edition €2,50/25ml
Το Glenrothes Select Reserve αποτελεί ένα ξεχωριστό προϊόν, αποτέλεσμα μιας αρμονικής σύνθεσης vintage malts διαφορετικών ετών, διαθέσιμο σε μόνιμη βάση. Το αποστακτήριο του Glenrothes αφιέρωσε δύο χρόνια στη δημιουργία του, θέλοντας να προσφέρει στους λάτρεις του ουίσκι, ένα απόσταγμα που εκφράζει μακροπρόθεσμα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του οίκου, αλλά διαφοροποιείται από τη vintage, περιορισμένης εμφιάλωσης, λογική των υπόλοιπων προϊόντων του. Όπως όλα τα μέλη της οικογένειας του Glenrothes, το Select Reserve, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη μινιμαλιστική, εντυπωσιακά κομψή φιάλη του, εμπνευσμένη από τα μπουκάλια δειγματοληψίας του αποστακτηρίου.
The Glenrothes Select Reserve €2,50/25ml
 
Cutty Sark Family
 
To Cutty Sark Storm χαρακτηρίζεται ως η «Θυελλώδης» πλευρά του Cutty Sark.  Αποτελεί μια πιο πολύπλοκη και ταυτόχρονα περιπετειώδη έκφραση. Το σημαντικότερο μυστικό της συνταγής του STORM, κρύβεται στην συμμετοχή μεγαλύτερης ποσότητας, παλαιότερων και πολύ ποιοτικών Single Malt Whiskies όπως το The Macallan και το The Glenrothes ανάμεσα σε άλλα… Το βαθύτερο χρώμα του, τα αρώματα ώριμων τροπικών φρούτων και καραμέλας γάλακτος καθώς και η πλούσια γλυκιά του γεύση, οφείλονται ακριβώς στη συμμετοχή αυτών των εξαίρετων παλαιωμένων Single Malt Whiskies. Το grain whisky που συμμετέχει στο blend, προέρχεται από το διακεκριμένο αποστακτήριο του Εδιμβούργου το North British.
Cutty Sark Storm €1.90/25ml
 
To Cutty Sark 12 yo για να σφραγίσει την νέα του εποχή ανανέωσε την εμφάνιση του . Η μοναδική νέα φιάλη προσδίδει μοντέρνα και σύγχρονα στοιχεία , διατηρώντας την υψηλή ποιότητα .  Τα ανάγλυφα στοιχεία σύμβολα της Ιστορίας του προϊόντος, που πλέον μετράει πάνω από 90 χρόνια ζωής, και η νέα ετικέτα, εμπνευσμένη από vintage εικόνες του κλασσικού Ιστιοφόρου αποδίδουν την τιμή που αξίζει σε ένα τόσο πλούσιο και διακεκριμένο προϊόν.  Παραμένει ένα 12 ετών blended Scotch whisky κύρους.
Cutty Sark 12 yo €2,00/25ml
 
To Cutty Sark 18 ετών ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολύπλοκο, υψηλής ποιότητας παλαιωμένο για τουλάχιστον 18 χρόνια blended ουίσκι. Αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη premium έκδοση που δικαίως έχει διακριθεί.  Η master blender, Kirsteen Campbell, με την επιδεξιότητα και την εμπειρία που την χαρακτηρίζει ,δημιούργησε το εξαίσιο αυτό premium blend επιλέγοντας τα τουλάχιστον 18 ετών καλύτερης ποιότητας και ωρίμανσης single Malt όπως το The Macallan , Highland Park & The Glenrothes, καθώς και της αντίστοιχης ποιότητας και ηλικίας Grain Whisky. Το αποτέλεσμα ένα φινετσάτο, διαχρονικά ισορροπημένο whisky πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα.
Cutty Sark 18 yo €3,00/25ml
The Famous Grouse Family
 
THE BLACK GROUSE
“Αρώματα φυκιών, ιωδίου και τύρφης με στόμα τύρφης, καπνού και πορτοκαλιού , σαν αποτέλεσμα του ότι συμμετέχουν εξαιρετικά καπνιστά malt από τα νησιά και το The Famous Grouse Finest Scotch Whisky.”
Πρόκειται για μία premium έκδοση της οικογένειας The Famous Grouse με πιο έντονη γεύση και πιο πλούσια αρώματα.
The Black Grouse €1,90/25ml
THE SNOW GROUSE

Πρόκειται για μια premium έκδοση της οικογένειας The Famous Grouse με πολύ απαλά αρώματα και γεύση. Ίσως το πιο απαλό ουίσκι που φτιάχτηκε ποτέ.

Είναι ένα μοναδικό προϊόν που αποτελεί εξαιρετική βάση για κοκτειλ, αλλά και ένα ευκολόπιοτο ουίσκι ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνεςς. Είναι το πρώτο ουίσκι που σχεδιάστηκε για να πινέται παγωμένο από την κατάψυξη.

The Snow Grouse €1,90/25ml