Οι πτήσεις με τους περισσότερους επιβάτες στον κόσμο

Η Ασία είναι η χώρα που κυριαρχεί στην λίστα με τις πιο πολυσύχναστες αεροπορικές διαδρομές, σύμφωνα πάντα με τον αριθμό των επιβατών.

H νέα έρευνα travel-tech της εταιρείας Amadeus αποκάλυψε ότι, οι περίπου 300 πιο δημοφιλείς διαδρομές, ευθύνονται για το 20% της παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης για το 2012. Το εντυπωσιακό είναι ότι καμία από τις 10 πρώτες διαδρομές δεν είναι στη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη. Για την ακρίβεια, επτά από τα δέκα πιο δημοφιλή δρομολόγια σύμφωνα με τον όγκο των επιβατών είναι στην Ασία, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι η μεγαλύτερη αγορά και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο ανταγωνιστική ήπειρος για τα αεροπορικά ταξίδια.

Οι άλλες τρεις διαδρομές στην πρώτη δεκάδα είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο - Σάο Πάολο στη θέση 3, Μελβούρνη-Σίδνεϊ στην πέμπτη θέση και Cape Town-Γιοχάνεσμπουργκ στην δέκατη. Η εταιρεία Amadeus προβλέπει ότι η Ασία θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης στα αεροπορικά ταξίδια.

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, καθώς δίνεται η ευκαιρία στις αεροπορικές εταιρείες να αναπτύξουν εναλλακτικές ανταποκρίσεις, πέρα από τις ήδη ανταγωνιστικές. Επίσης η έρευνα δείχνει ότι στην Ασία οι μεγαλύτερες διαδρομές με πάνω από 100 χιλιάδες ετησίως έχουν ανάπτυξη 4-9%, αλλά οι μικρότερες διαδρομές στην περιοχή αυξάνονται ετησίως κατά 19-21%. Η ανταγωνιστική φύση των δρομολογίων στην Ασία έρχεται σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου μια ή δυο αεροπορικές εταιρείες ανταγωνίζονται για το 45% των δρομολογίων, καθώς και της Μέσης Ανατολής, όπου το 50% των δρομολογίων γίνονται από μία ή δύο αεροπορικές.