Απίστευτη δήλωση Σόιμπλε: Πρέπει να μειωθεί η ρευστότητα !

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπε ότι στην Ευρωζώνη υπάρχουν υπερβολικά πολλά χρήματα και θα πρέπει να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να... μειώσει τη ρευστότητα στην αγορά !

“Υπάρχουν πολλά χρήματα στην αγορά, κατά τη γνώμη μου υπερβολικά πολλά χρήματα”, αναφέρει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, η οποία προδημοσιεύεται σήμερα. “Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν η ΕΚΤ προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές της για να μειώσει λίγο τη μεγάλη ρευστότητα”, σχολιάζει.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, η υπερβολική ρευστότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες “φούσκες” στα ακίνητα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, παραδέχεται πως για την ώρα η ΕΚΤ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε στη Γερμανία πως η ανάπτυξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι ακόμα σε επικίνδυνη κατάσταση”, παρατηρεί.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε εξαίρει τη στάση της ΕΚΤ απέναντι στη νομισματική πολιτική. “Με τον πληθωρισμό κάτω από το 2%, μπορούμε να πούμε ότι η ΕΚΤ φαίνεται να τα κάνει όλα σωστά για την ώρα”, τονίζει.