«Χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών»

«Χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «έχουν εγκριθεί όλες οι προτάσεις»

«Θετική» χαρακτήρισε την πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική αναθεώρηση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «έχουν εγκριθεί όλες οι προτάσεις μας, καθαρίζουμε λογαριασμούς από το παρελθόν και ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Αντιλαμβάνεται ότι είναι κρίσιμο στις εκλογές του Σεπτέμβρη να υπάρξει μια πλειοψηφία με 180 ψήφους για καθολική πρόσβαση στην υγεία, δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα και για τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους, το οποίο ο ελληνικός λαός, με πολύ πόνο επέλεξε να προστατέψει».

Αναφερόμενος στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι δεν είναι άκαιρο. «Άκαιρο είναι για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. 'Αλλες εκλογές θέλει η Νέα Δημοκρατία για αυτό αρνείται να συναινέσει σε αυτή την επιλογή». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί αυτό το ζήτημα, «όταν η Βουλή δεν τα καταφέρνει να υπάρχει η λύση στην προσφυγή στον λαό χωρίς διάλυση της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία πάει σε λύση με 151 βουλευτές. Εμείς δεν εκλέγουμε έτσι ούτε τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, θα εκλέγουμε έτσι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε ο Ν. Παππάς. Επίσης, χαρακτήρισε τη λύση που προτείνει η ΝΔ ως «μη ενδεδειγμένη λύση» προσθέτοντας ότι «η δική μας λύση πιέζει για συναινέσεις στα πολιτικά κόμματα. Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί ότι το Σύνταγμα χρειάζεται πρόνοιες για ευρύτατες συναινέσεις γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι όπου έχει γενικευθεί το φαινόμενο αυτό, οι φοιτητές αναγκάζονται να παίρνουν δάνεια για να σπουδάσουν, προσθέτοντας ότι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο χρειάζεται τεράστια ποσά επενδύσεων σε υποδομές για να ανταποκριθεί στον ρόλο του. «Η Αρχή της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος είναι αυτή που πρέπει να εφαρμόζεται στην ανάπτυξη των Επιστημών. Δεν μπορεί να γίνεται με κριτήρια ανάπτυξης της μερικότητας των ιδιωτικών συμφερόντων, που είναι μερικά ως προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου» τόνισε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν καταπληκτικούς επιστήμονες και υποδομές. «Είναι θετικό ότι το δημόσιο εγγυάται αυτή τη ρύθμιση που υπερασπίζεται αυτό που η Πολιτεία αντιλαμβάνεται ως δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε κλείνοντας το θέμα.

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, και θα γίνουν τότε γιατί η βασική μέριμνα είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας και της διαδικασίας ανάπτυξης της οικονομίας». Πρόσθεσε ότι μιλάμε για την ολοκλήρωση της τετραετίας από μια κυβέρνηση μετά από 15 χρόνια, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και το μήνυμα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας διασφαλίζει την ισχυρή δυναμική που θα συνεχίσει ως πολιτικό αποτέλεσμα. Αυτή η σταθερότητα, θα έχει τον Μάιο στις Ευρωεκλογές, το πλήρες σάρωμα της εικονικής πραγματικότητας που έχει φτιάξει η Νέα Δημοκρατία, που λέει ότι προηγείται με 20 μονάδες. Εκεί θα δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων και θα αναμετρηθεί ο καθένας με την εικονική πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει».

Τέλος, ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στη γείτονα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας όπου θα μεταβεί την Κυριακή. «Φαίνεται από τις πρώτες στιγμές της καινούργιας κατάστασης ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Έχουμε ήδη κλείσει συναντήσεις στα πλαίσια της διάσκεψης για την ψηφιακή πολιτική στα Βαλκάνια και μετά θα έχω συναντήσεις και με τον ομότιμό μου για το θέμα της μείωσης των τιμών περιαγωγής, και για μεγάλα πρότζεκτ, όπως τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και του δημοσίου όπου η χώρα μας έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα και είναι έτοιμη για συνεργασία με τη γείτονα χώρα» υπογράμμισε κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.