Στην Premier League η Κάρντιφ

Την άνοδό της στην Premier League εξασφάλισε η Κάρντιφ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Championship! Ο σύλλογος της Ουαλίας πήρε το βαθμό που χρειαζόταν κόντρα στην Τσάρλτον, με το τελικό 0-0 να την στέλνει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, 53 ακριβώς χρόνια μετά την τελευταία φορά!

Απόλυτα συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία εμφανίστηκε η Κάρντιφ. Η ομάδα του Μάλκολμ Μακάι μπορεί να έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την Τσάρλτον, ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας που πήρε, στάθηκε αρκετός να της χαρίσει την άνοδο στα "σαλόνια" της Premier League.

H ποδοσφαιρική "μοίρα" είχε… κέφια και φρόντισε αυτό να συμβεί ακριβώς 53 χρόνια μετά την τελευταία φορά. Για πρώτη φορά θα αγωνιστούν δύο Ουαλικές ομάδες μαζί στην κορυφαία αγγλική κατηγορία.

Ήταν 16 Απριλίου του 1960, όταν οι Ουαλοί επικρατούσαν με σκορ 1-0 της Άστον Βίλα, εξασφαλίζοντας και τότε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Δεν άλλαξαν τα δεδομένα αναφορικά με τη «μάχη» για το δεύτερο απευθείας εισιτήριο της ανόδου. Η 2η Χαλ δεν τα κατάφερε στην έδρα της Γουλβς (ήττα 1-0), με την 3η Γουότφορντ να «παθαίνει» ακριβώς το ίδιο από την Μίλγουολ και η μεταξύ τους απόσταση να παραμένει στους έξι βαθμούς.

Στις θέσεις τον πλέι-οφ ανόδου ξαναπέρασε η Λέστερ με το εντός έδρας 3-2 επί της Μπόλτον, το οποίο ήταν και η πρώτη της νίκη μετά από εννέα ματς!

Αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία η Μπρίστολ Σίτι μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Μπέρμιγχαμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 43ης αγωνιστικής:

Μίντλεσμπρο-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0

Μπρίστολ Σίτι-Μπέρμιγχαμ 0-1

Κάρντιφ-Τσάρλτον 0-0

Μίλγουολ-Γουότφορντ 1-0

Πίτερμπρο-Μπράιτον 0-0

Μπάρνσλεϊ-Ντέρμπι Κάουντι 1-1

Λιντς-Μπέρνλι 1-0

Ίπσουιτς-Κρίσταλ Πάλας 3-0

Γουλβς-Χαλ 1-0

Λέστερ-Μπόλτον 3-2

Μπλάκμπερν-Χάντερσφιλντ 1-0

Μπλάκπουλ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-0

Πηγή: england365.gr