Επτά νεκροί στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια μετεκλογικής βίας στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων AVN. 

Η εκλογή του Μαδούρο στο προεδρικό αξίωμα πυροδότησε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία απαίτησε ανακαταμέτρηση των ψήφων και κάλεσε σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. 

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών του Καπρίλες τόσο με οπαδούς του “τσαβισμού” όσο και με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως μετέδωσε σήμερα το  AVN δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Μιράντα,  η οποία περιλαμβάνει μέρος του Καράκας, ένας στην πολιτεία Τατσίρα στα σύνορα με την Κολομβία, και ένας τέταρτος στη δυτική επαρχία Ζούλια.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι είπαν ότι  δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, ενώ πανηγύριζαν για τη νίκη του Μαδούρο σε μια μεσοαστική περιοχή του Καράκας. 

Οι υπόλοιποι -ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός- έχασαν τη ζωή τους σε άγριες συμπλοκές των διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας.