ΑΕΚ: Ποντάρει στον αυστηρό Τριτσώνη για να σώσει τη χρονιά

Το δράμα της ΑΕΚ συνεχίζεται. Η Τρίτη είναι η κρίσιμη ημέρα της απολογίας για τα πειθαρχικά παραπτώματα που προκύπτουν από τα γεγονότα της Κυριακής. Η αντίστοιχη απόφαση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και το πιθανότερο είναι να καταδικάσει τελεσίδικα την Ένωση σε υποβιβασμό κι όμως στην ομάδα δεν είναι όλοι ενωμένοι.

Η τελευταία υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ είναι η αυστηρότητα του διαιτητή Τριτσώνη. Η ΑΕΚ θα κληθεί την Τρίτη να απολογηθεί και η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη. Το κύριο επιχείρημα είναι ότι ο Τριτσώνης θα μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα. Συγκεκριμένα, οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης θα τονίσουν ότι, εφόσον το γήπεδο είχε καθαριστεί και ο κόσμος είχε αποχωρήσει, δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι συμφωνούσαν στη συνέχιση του αγώνα.

Στην ΑΕΚ θα στηριχθούν και σε μαρτυρίες ανθρώπων του Πανθρακικού ότι από την Ένωση έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να προστατευτούν οι φιλοξενούμενοι από όσα συνέβησαν.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στην αναμέτρηση Βέροια - Άρης. Ο αγώνας εκείνος συνεχίστηκε κανονικά, παρά το γεγονός ότι φίλαθλοι μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και υπήρξε μεγάλη διακοπή.

Ωστόσο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος θα ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια. Σε κάθε περίπτωση, Το δράμα της ΑΕΚ συνεχίζεται. Η Τρίτη είναι η κρίσιμη ημέρα της απολογίας για τα πειθαρχικά παραπτώματα που προκύπτουν από τα γεγονότα της Κυριακής. Η αντίστοιχη απόφαση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και το πιθανότερο είναι να καταδικάσει τελεσίδικα την Ένωση σε υποβιβασμό κι όμως στην ομάδα δεν είναι όλοι ενωμένοι.

Στην ΑΕΚ αναφέρουν ότι ο Τριτσώνης εμφανίστηκε αμετάπειστος για τη συνέχιση του αγώνα από την αρχή και ότι έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι όταν βγήκε για επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου περίπου 25 λεπτά μετά τη διακοπή, δε βρήκε δίχτυα στις εστίες, πράγμα που, όπως καταγγέλουν από την ΑΕΚ, είναι ανακριβές. Επίσης, τα όσα έγραψε για την κατάσταση των πάγκων ήταν "παραφουσκωμένα". Ο Τριτσώνης, συν τοις άλλοις, μετά από αυτή την επιθεώρηση, δε βγήκε ποτέ να ξαναδεί το τερέν, όπως του ζητούσαν οι κιτρινόμαυροι.

Εικόνα διάλυσης στο αγωνιστικό κομμάτι

Ο Τραϊανός Δέλλας συντάσσεται με την πλευρά των αισιόδοξων. Πρσπαθεί να συμμαζέψει τους καταρρακωμένους παίκτες, ώστε να προπονηθούν κανονικά από την Τετάρτη και μετά για να αγωνιστούν με τον Ατρόμητο. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειές του έχουν αποβεί άκαρπες. Υπάρχουν παίκτες που δεν επιθυμούν να γυρίσουν καθόλου.

Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει τα όργανα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, με τον Κώστα Τσαντήλα να κάνει την αρχή και να υποβάλει πρώτος την παραίτησή του.

Από τους μετόχους, αλλά και τους υποψήφιους επενδυτές τηρείται σιγή ιχθύος μέχρι στιγμής. Συνεπώς, οι προβληματισμοί επιστρέφουν. Συμφέρει την ΑΕΚ να καλύπτει έξοδα ποδοσφαιρικού προγραμματισμού και έξοδα χρεών από τη Football League, όταν θα έχει σαφώς μειωμένα -έως μηδαμινά, μετά την... προδοσία της Κυριακής- έσοδα; Ο δρόμος είναι δύσβατος και πολλοί θα επιθυμούσαν να πέσει η ομάδα στη Γ' Εθνική.