Η Μέρκελ φορολογεί τα… ελληνικά ακίνητα

Τους κατόχους ακινήτων σε όλες τις χώρες της ΕΕ βάζουν στο στόχαστρο οι Γερμανοί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph τα νοικοκυριά που διαθέτουν ακίνητα θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη περισσότερους φόρους για χάρη της Α. Μέρκελ.

Οι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ πιέζουν ώστε τα νοικοκυριά με μεγάλη ακίνητη περιουσία να πληρώσουν το κόστος μελλοντικών διασώσεων για όσες χώρες χρειαστεί, καθώς θεωρούν ότι η Γερμανία πληρώνει πολλά.

Οι προτάσεις αφορούν τους φόρους που επιβάλλονται σε ακίνητα σε χώρες όπως η Ισπανία όπου οι Γερμανοί έχουν εντοπίσει πλούσιους Βρετανούς οι οποίοι κατέχουν εξοχικά ακίνητα πολυτελείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το επιχείρημα είναι ότι οι πλούσιοι ιδιοκτήτες κατοικιών σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν μέχρι στιγμής αποφύγει την καταβολή του μεριδίου που τους αναλογεί για τη διάσωση του ευρώ, αφήνοντας τη Γερμανία να πληρώνει πάρα πολύ.

Οι φόροι επί των ακινήτων θα σηματοδοτήσουν μια σημαντική αλλαγή στην προσέγγιση της Ευρώπης. Μέχρι τώρα, το κόστος των πακέτων διάσωσης για χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία πλήρωναν όσοι είχαν ομόλογα, ενώ στην Κύπρο οι καταθέτες.

Έτσι αντί της φορολόγησης των μετρητών, οι Γερμανοί στρέφονται προς τα ακίνητα.