Οι άνδρες δεν ξέρουν τι θέλουν. Γιατί, ξέρουν οι γυναίκες;

Πολύ συχνά οι άνδρες κατηγορούνται ότι θέλουν γυναίκες ψεύτικες, σαν κούκλες. Ψηλές, ξανθιές, αδύνατες αλλά με πλούσιο μπούστο και ούτω καθ' εξής.

Όμως, νέα επιστημονική μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας δείχνει ότι το τι θεωρούν οι γυναίκες ελκυστικό είναι εξίσου εξωπραγματικό με τα στάνταρ των ανδρών περί ομορφιάς.

105 ετεροφυλόφιλες γυναίκες συμμετείχαν σε πείραμα. Οι μελετητές έδειχναν στις γυναίκες εικόνες ανδρών με διαφορετικές αναλογίες ύψους, στέρνου, πλάτης και μέσης. Εν ολίγοις το αποτέλεσμα είναι το εξής: μόλις το 2,5% των ανδρών στον πραγματικό κόσμο ανταποκρίνεται στα στάνταρ που θέτουν οι γυναίκες!

Παρ' ότι το πρότυπο φαρδιά πλάτη – στενή μέση αξιολογήθηκε ως πιο ελκυστικό από τις γυναίκες, πολλοί άλλοι παράγοντες που υπεισέρχονται περιπλέκουν τα πράγματα.

Ανατρεπτικά ήταν τα αποτελέσματα όσον αφορά τον παράγοντα ύψος αφού η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες δεν το αξιολογούν πάντοτε ως παράγοντα έλξης.

Επίσης το... μέγεθος μετράει. Αλλά πόσο μετράει; Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες ελκύονται από το μέγεθος του πέους αλλά ερωτηθείσες αξιολογούν στοιχεία όπως το κοινωνικό στάτους και η επαγγελματική καριέρα ενός άνδρα ως πιο... αφροδισιακά! Ενώ όσο ανεβαίνουμε στην κλίμακα του μεγέθους, κάθε εκατοστό αξιολογείται σαν λιγότερο σημαντικό από το προηγούμενο.

Είναι γνωστό ότι οι άνδρες το 19ο αιώνα θεωρούσαν τις γυναίκες με πολύ περισσότερες καμπύλες ελκυστικές, τάση που έχει αλλάξει λόγω των προτύπων που προβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο.

Από την άλλη και οι επιθυμίες των γυναικών φαίνεται να επηρεάζονται εξίσου από τα κοινωνικά πρότυπα.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο εκλεκτικές, κάτι που ισχύει για όλα τα ζωικά είδη του πλανήτη ανεξαιρέτως. Αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως είναι απολύτως αιτιολογημένο. Οι γυναίκες έχουν πολύ λιγότερα περιθώρια και πόρους για να κάνουν απογόνους. Συνήθως έχουν αρκετά μακρές περιόδους κύησης, περιορισμένα ωάρια, πρέπει να θηλάζουν και να φροντίζουν τα παιδιά τους για πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Αντίστροφα τα αρσενικά μπορούν να αποκτήσουν απογόνους με πολύ περισσότερα θηλυκά ενώ συνήθως στο ζωικό βασίλειο δεν ασχολούνται καθόλου με το μεγάλωμα των απογόνων τους. Έτσι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο κίνητρο να επιλέξουν τα πιο ελκυστικά και δυνατά αρσενικά για να αποκτήσουν τα παιδιά τους.