Γιατί έμεινε Αθήνα ο Πoλ Τόμσεν

Μπορεί η αποστολή της τρόικας να ολοκληρώθηκε ουσιαστικά (όπερ σημαίνει ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είναι, άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, καθ' οδόν) και δύο από τα τρία μέλη της (ο Μ. Μορς της ΕΕ και ο Κλ. Μαζούχ της ΕΚΤ) να αναχώρησαν ήδη από την Αθήνα, ωστόσο ο τρίτος και... καλύτερος, ο Π. Τόμσεν του ΔΝΤ, είναι ακόμη εδώ και, μάλιστα, σήμερα έχει και ανειλημμένες υποχρεώσεις...

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το "Έθνος", ο Π. Τόμσεν είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο του "Εκόνομιστ", που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο "Ιντερκοντινένταλ", και θα μιλήσει για το πώς βλέπει το ΔΝΤ τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ουσιαστικά, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα θα βρεθεί στο ίδιο πάνελ με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος λίγο νωρίτερα θα μιλήσει για τις δυνατότητες επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Στουρνάρας και Τόμσεν ενδέχεται να συναντηθούν στο περιθώριο του συνεδρίου (αφού, θυμίζουμε, ο υπουργός Οικονομικών απουσίαζε το προηγούμενο τριήμερο από την Αθήνα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό), ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.