Είχε να μιλήσει σε άνθρωπο 25 χρόνια και κατέληξε… στη φυλακή

Ζούσε από το 1986 στα δάση του Maine των ΗΠΑ, μόνος. Δεν είχε μιλήσει με κανέναν άνθρωπο από τη δεκαετία του ’90. Το όνομά του είναι Christopher Knight, έμενε σε μια αυτοσχέδια σκηνή απομονωμένος και ήταν γνωστός στους ντόπιους ως ο Ερημίτης του North Pond. Σήμερα, πιστεύεται πως έχει προβεί σε πάνω από 1000 διαρρήξεις όλο αυτό το διάστημα, σε αναζήτηση τροφής. Κύριος στόχος του ήταν οι απομονωμένες κατοικίες και τα κάμπινγκ. Κάποιοι κάτοικοι εξοχικών σπιτιών είχαν φθάσει στο σημείο να αφήνουν προμήθειες το καλοκαίρι έξω από το πρόχειρο κατάλυμά του, ώστε να μην κλέβει φαγητό από τα σπίτια τους όταν αυτοί θα λείπουν το χειμώνα.

Μια τέντα για το ηλιακό φως, ένα κρεβάτι, σόμπες υγραερίου και ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες ήταν όλο κι όλο το βιός του σύγχρονου ερημίτη. Έχοντας φύγει από το σπίτι του σε ηλικία 19 ετών, χωρίς προφανή λόγο, ο Knight συνήθιζε να κλέβει φαγητό για να επιβιώνει. Η κατασκήνωση Pine Tree ήταν συνήθης στόχος του και ο αρχιφύλακάς της προσπαθούσε επί χρόνια να τον συλλάβει επ’αυτοφώρω. Μέχρι που εγκατέστησε ένα σύστημα παρακολούθησης με συναγερμό…

Ο Knight συνελήφθη επι τω έργω φεύγοντας από την κουζίνα του κάμπινγκ με ένα σακίδιο γεμάτο τρόφιμα. Η εμφάνισή του πάντως, με κοντοκουρεμένα μαλλιά και φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο, απέχουν πολύ από το στερεότυπο που θέλει τους ερημίτες ατημέλητους. Τα γυαλιά μυωπίας της δεκαετίας του ’80, παρέμεναν σε πείσμα των καιρών, ενώ κατά την ανάκριση ο ίδιος ομολόγησε πως η τελευταία φορά που είχε συνομιλήσει με ανθρώπινο ον ήταν κατά τη διάρκεια ενός τυπικού χαιρετισμού σε ένα δασικό μονοπάτι, κάπου στη δεκαετία του ’90. Τελικά ο Knight θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο την αξία των πραγμάτων που έκλεψε την τελευταία φορά (238 δολάρια), ενώ θα πρέπει να πληρώσει και ως εγγύηση εξόδου του από τη φυλακή το ποσό των 5.000 δολαρίων, για τις πράξεις της διάρρηξης και της ληστείας. Οι προσπάθειες αναζήτησης συγγενικών του προσώπων, παραμένουν άκαρπες.