Reuters: Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας από το κλιμάκιο της Τρόικας και τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 10 δισ ευρώ.

Όπως αναφέρεται η Ελληνική πλευρά ήρθε σε συμφωνία με την Τρόικα, ενώ οι Μος και Μαζούχ φεύγουν το Σάββατο από την Ελλάδα. Ο Πόλ Τόμσεν θα έχει μια ακόμα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα την Δευτέρα το οποίο έχει τυπικό χαρακτήρα

Το Reuters αναφέρει ότι η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και επίκειται άμεσα η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

"Η τρίτη αποστολή για αναθεώρηση του προγράμματος ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα, με συμφωνία σε προσωπικό επίπεδο", όπως αναφέρε αξιωματούχος που έχει γνώση των εξελίξεων, στο γερμανικό πρακτορείο.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και το συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσουν κάθε πιθανή συμφωνία το Μάιο, αποτελεί προϋπόθεση για τη δόση.

Ο επικεφαλής για τη διάσωση της ευρωζώνης, Klaus Regling, δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), είναι έτοιμο να καταβάλει € 10 δισεκατομμύρια (13 δισεκατομμυρίων δολαρία) στην Αθήνα όταν διαπιστωθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

“Η Ελλάδα θα πάρει 2.800.000.000 ευρώ με την επίτευξη των όρων που έχουν τεθεί, ενώ επιπλέον 7,2 δισ. είναι διαθέσιμα σε ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό βασίζεται σε ένα κεφάλαιο που έχει ήδη εγκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο," είπε στους δημοσιογράφους.