Ντράγκι: Αν πουλήσετε χρυσό, θα δώσετε πρώτα για το ELA

Σε “βεντέτα” μεταξύ Μάριο Ντράγκι και Νίκου Αναστασιάδη φαίνεται να οδηγεί η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να αρχίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για την παύση του κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη.

Μετά τη χθεσινή επιστολή που απέστειλε ο Μάριο Ντράγκι στον κ. Αναστασιάδη, ενημερώνοντάς τον ότι οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Πανίκου Δημητριάδη θα τεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανήλθε σήμερα στο θέμα, επισημαίνοντας ότι δε θεωρεί σοβαρούς τους ισχυρισμούς κατά του κεντρικού τραπεζίτη και επαναλαμβάνοντας ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι επρόκειτο να απαντήσει στην επιστολή του κ. Ντράγκι, τονίζοντας ότι, αν και σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών όπως η κεντρική τράπεζα, το Σύνταγμα δίνει πλήρη εξουσία στη Βουλή να ελέγξει κρατικούς αξιωματούχους.

Παράλληλα, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε πως αν τελικά η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει σε πώληση αποθεμάτων χρυσού, όπως ανέφερε στο προσχέδιο έκθεσής της η Κομισιόν, τα έσοδα που θα αντλήσει θα πρέπει πρωτίστως να καλύψουν τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το μηχανισμό ρευστότητας