Ντάισελμπλουμ: Υπάρχουν εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δόσης

Να “επιταχύνει τους ρυθμούς της” σε τρεις τομείς, ώστε να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας πάντως ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Οι τρεις τομείς στους οποίους εφιστά την προσοχή ο Ντάισελμπλουμ είναι η αποτροπή ενός δημοσιονομικού κενού στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για τη δόση του Μαρτίου, που έχουν να κάνουν με το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε πως μόνο όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία θα μπορέσει το Euro Working Group να εγκρίνει την εκταμίευση,

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, επεσήμανε ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται τόσο η “μίνι” δόση των 2,8 δισ. ευρώ για τον Μάρτιο, όσο και τα 7,2 δισ. που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.