Ο αληθινός χορευτής Μπίλυ Έλιοτ

Όταν ο Ντάνιελ ήταν τεσσάρων, η αδελφή του ξεκίνησε να μαθαίνει μπαλέτο. Όντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, θέλησε και εκείνος να κάνει το ίδιο.

"Τον θυμάμαι στο πρώτο του μάθημα" λέει η μητέρα του Κάρολ. "Φορούσε μια ποδοσφαιρική στολή και είχε τα μαλλιά του καρφάκια".

Μετά το πρώτο μάθημα, δεν φόρεσε ξανά την ποδοσφαιρική του στολή. Αμέσως μετά το σχολείο, φορούσε τις πουέντ του και έτρεχε στα μαθήματα χορού σε μια σχολή στο Γουίντες της βρετανικής επαρχίας του Τσεσάιρ. Μέχρι τα 11 χρόνια του ήξερε πιά ότι ήθελε να γίνει χορευτής μπαλέτου.

Ο πατέρας του, Πήτερ Ντόλαν,είναι φανατικός οπαδός του ράγκμπυ. Σε αντίθεση όμως με τον πατέρα του κινηματογραφικού  μικρού χορευτή Μπίλι Έλιοτ,ο Πήτρε στάθηκε δίπλα στις επιλογές του γιου του και τον στήριξε.

Όταν ήταν 16 ετών έγινε δεκτός στην Ακαδημία του Μπαλέτου Μπολσόι, όταν έστειλε ένα βίντεο του ίδιου να χορεύει. Πέρασε τις τελικές εξετάσεις με πολύ σκληρή δουλειά - ενώ ταυτόχρονα μάθαινε Ρωσικά και, σήμερα, στα 20 του χρόνια είναι έτοιμος να κατακτήσει τις λυρικές σκηνές όλου του κόσμου. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον έχω χαρακτηρίσει ώς "ο πραγματικός Μπίλυ Έλιοτ" καθώς η ζωή του μοιάζει πολύ με την ιστορία του κινηματογραφικού χορευτή.

"Πιστεύω ότι γεννήθηκα για να χορεύω. Και είτε το κάνω στη Ρωσία, είτε στο εξωτερικό, δεν έχει διαφορά για μένα. Όσο μου δίνεται η δυνατότητα να χορεύω δίπλα σε άλλους σπουδαίους χορευτές, θα είμαι ευτυχισμένος" δήλωσε ο Ντανιέλ στο BBC.

Το βρετανικό πρακτορείο έκανε αφιέρωμα στον "πραγματικό Μπίλυ Έλιοτ"  καθώς ο Ντάνιελ Ντόλαν είναι μόλις ο δεύτερος Βρετανός χορευτής που καταφέρνει να αποφοιτήσει από την Ακαδημία των Μπολσόι, των διασημότερων μπαλέτων στον κόσμο.