Ένα εκατομμύριο Ρώσοι στην Ελλάδα

Ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες, εκτιμά ότι θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Evgeny Pisarevskiy.

Σε συνάντηση του με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Pisarevskiy χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδος, όχι μονό στον τουρισμό, αλλά και σε όλες τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες». «Οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα και να νοιώθουν άνετα εδώ, επειδή έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην κουλτούρα, τη θρησκεία. Φυσικά υπάρχει ο απίστευτος ήλιος και η θάλασσα που είναι δημοφιλή στη Ρωσία», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Φυσικά περιμένουμε και τους Έλληνες τουρίστες στη Ρωσία. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να γίνει η Ρωσική Ομοσπονδία τουριστικός προορισμός. Να δείξουμε τις καλύτερες ρωσικές παραδόσεις στον πολιτισμό και τη θρησκεία. Να δείξουμε τη νέα σύγχρονη δημοκρατική ρωσική κοινωνία, τις πολιτιστικές της καταβολές αλλά και τις θρησκευτικές και την πολιτική και κοινωνική ζωή».

Στις δηλώσεις της, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι φέτος οι αφίξεις ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τη Ρωσία αποδίδει καρπούς. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά και είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα υποδεχτούμε ένα μεγάλο αριθμό ρώσων επισκεπτών στη χώρα». Επίσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα επενδύει στον ειδικό τουρισμό, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στον προσκυνηματικό τουρισμό, στον θαλάσσιο, τον αθλητικό και στον τουρισμό υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φετινή τουριστική κίνηση, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «οι προκρατήσεις έχουν πάει πολύ καλά και αυτό μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, τόσο από τις παραδοσιακές μας αγορές όσο και από τις